Monday, November 13, 2017

Jom baca buku


Hi semua. Sejak kebelakangan ni, Nisa dah berjaya habiskan baca buku. Alhamdulillah, tapi itulah nak upgrade lagi dan best kalau ramai lagi kita boleh exchange buku. Nisa pun exchange buku dengan office mate, "Dah habis baca dah...nahh baca lah..."

Kalau benda baik, buat ramai-ramai lagi best. Takyah jauh, antara kenalan rapat pun takpe. Ataupun kalau u olls takde siapa nak exchange, jom kita buat kita-kita je..antara sedara-mara, antara officemate, antara kawan belajar...hahaha namakan la sendiri, jenuh nak list kan nanti.

Ni juga salah satu cara nak support minimalist. Apa tu? Pendek cerita, "less is more". InsyaAllah Nisa akan buat full list, buku yang Nisa nak let go atau nak exchange. Ohhh sebelum tu nak explain. Kalau let go tu maknanya akan bertukar owner, jadinya bukan Nisa lagi ownernya. Dari buku tu, terperap dalam almari dan terbiar je, ada baiknya Nisa bagi orang lain yang boleh baca.
Exchange tu Nisa masih lagi owner buku tu. Sayang la kiranya buku ni. Depends jugak nak bagi ni.
Satu lagi term, Swap buku. Nisa ada buku nak let go dan u olls ada buku yang Nisa nak. So, swap la best solutionnya. Swap ni juga perlu ada kata sepakat dari dua-dua belah. Seperti mana nisa swap buku Mat lutfi tempoh hari. Nanti boleh baca sini..

Poyo je nak buat semua ni? Hahaha tak rugi mana la. jimat duit, ilmu pun dapat, kawan baru pun dapat...silap hari bulan, jodoh pun dapat... opppsss hahaha over nau.. Nisa dah kahwin, yang ni Nisa excluded ya..

Ajak je sesiapa yang nak.. tiada paksaan. Boleh email buku yang u olls ada kat anisaanuar@gmail.com ataupun terus komen di ruangan post ni.

Booklover and support minimalist,
Anisa Anuar.

Antara buku yang Nisa nak let-go


Post a Comment

Kompilasi testimoni MYFA Serum

Hi semua. Hari ni ambil kesempatan untuk buat kompilasi testimoni MYFA Serum. Nisa pun pakai dan yes jual sekali. Nisa sudah rasa hasilnya ...