Monday, October 09, 2017

Ibu Maira's Diary : No gadget at dining table


Hi semua. Kali ni nak cerita pasal ni, based on experience sendiri. Tergerak hati nak menulis bila ada yang share pasal gadget dengan anak-anak. Yang ni memang kena tegas sikit dari kecil. Tak mudah tapi kena konsisten train.

Jadinya ada satu benda yang pasti bagi kami - No gadget at dining table. Alhamdulillah Maira kalau makan mesti ada semua orang baru makan. Doa sama-sama. Gajet memang dah siap letak tepi. Bagi kami disini la buat lebih erat. Ibu suap anak, anak suap ibu (ayah pun join jugak).

Bagi Maira makan sendiri jugak kadang-kadang. Nak develop motor skill dia. Kenal makanan. Surprisingly dia suka makan timun dan tomato. Platemat membantu, ibu dia tak perlu risau bab baling-baling pinggan. Tapi still kena pantau. Maira kalau kita tak control intake makanan dia..non-stop masukkan makanan tu selagi boleh. Macam perangai ibu dia pulak.

InsyaAllah akan konsisten. Jadinya perkara baik elok dikongsi bersama.

Wallahualam.
Post a Comment

Top 5 : Kenapa best online shopping?

Sekarang ini sudah tidak asing lagi untuk online shopping. Tak kira umur, jantina mahupun kawasan kita, semua orang boleh online shopping...