Monday, October 09, 2017

Ibu Maira's Diary : No gadget at dining table


Hi semua. Kali ni nak cerita pasal ni, based on experience sendiri. Tergerak hati nak menulis bila ada yang share pasal gadget dengan anak-anak. Yang ni memang kena tegas sikit dari kecil. Tak mudah tapi kena konsisten train.

Jadinya ada satu benda yang pasti bagi kami - No gadget at dining table. Alhamdulillah Maira kalau makan mesti ada semua orang baru makan. Doa sama-sama. Gajet memang dah siap letak tepi. Bagi kami disini la buat lebih erat. Ibu suap anak, anak suap ibu (ayah pun join jugak).

Bagi Maira makan sendiri jugak kadang-kadang. Nak develop motor skill dia. Kenal makanan. Surprisingly dia suka makan timun dan tomato. Platemat membantu, ibu dia tak perlu risau bab baling-baling pinggan. Tapi still kena pantau. Maira kalau kita tak control intake makanan dia..non-stop masukkan makanan tu selagi boleh. Macam perangai ibu dia pulak.

InsyaAllah akan konsisten. Jadinya perkara baik elok dikongsi bersama.

Wallahualam.
Post a Comment

Ibu Maira's Dairy : Mainannya dimana-mana

Hi semua. Cerita kali ni Nisa nak cerita pasal mainan Maira yang ada dimana-mana je. Depan TV, bilik tidur, bilik mandi pun kadang-kadang a...

Cerita Panas Blog Minggu Ini