Wednesday, August 30, 2017

Share Our Skills : Build Blog

 
Finally, I manage to spend time write about it.
 Let me show you guys the poster, so you know what is this about
or read previous post.
 


Share it in front of people, not easy for me but I manage to do so.
 
my nervous face

 
Mostly it's more practical. Just do way I like.
From that session, 20 blogs were created. Hopefully they get benefit from it.
 
Share basic of blog, how to write it.
Is there any second session?
Just wait and see...
 
 
Ohh along the practical in class, I have created a blog with them.
Still not sure, should I continue to write inside it?
 
 
 
Thank you to my dear company for this opportunity.
I am surely out of my comfort zone and I loving it.

Monday, August 21, 2017

Merdeka!Merdeka! Blogger Contest LAZADA

 
Hello everyone. I will take this opportunity to say that
 I am excited to be part of this contest from Lazada.
 
so,
What do you love about being Malaysian?        
 
To me, I love the culture, our diversity and the outcome when we are in a team.
I can relate to this from my work environment.
We are so passionate to make sure everything in place and work efficiently.
When one of us need a hand of help, there will be other hand that help it without ask anything.
 
 


My favorite local product that Lazada have - Huggies .

 
use it since new born


I will be supper excited if buy my daughter's pampers received free gift - Baby wipes.



Up until now, I am not able to purchase online from Lazada
due to technical error (there's one time) but later, I will do it.
I just active purchase Lazada, a few weeks back.
For Merdeka! Merdeka! Sale must be a good opportunity for me
to shop wisely especially for Huggies brand.

To all bloggers, let's take this opportunity to be part of cool contest
who knows that you might be the lucky winner.
 



100L Large Oxford Cloth Dual Opening Foldable Spring Blossom | Lazada

 
Hi guys.. My online shopping review is back.
This time around I use Shopback apps - search for Lazada.
I was looking for storage for my daily shirt to be kept.
I was hoping to find it in Lazada.
After I find this, I directly order and this time
I was using Cash on Delivery, for the first time.
 
I got the parcel 2 days after I make the order.
For me, still consider early but the delivery guy said, "usually can get early than that..."
After I do the payment, and yes I am ready for my parcel.
 
after get the parcel from delivery guy

as soon as I open it
 
I was like woahhhh, beyond my expectations from what I've been see at the picture.
I asked my husband, "Can you guess how much is this?"
 
and he boldly said, "RM50"
 
I was giggled to his answer, "It was below than that.. the price is below RM25"
 
Right away I put our clothes in the storage...ohh before that, my daughter
try to be in that storage and she understand very quickly that is not her toy.
 
Since I mention that I use shopback apps to buy this, and I do receive cash back from
amount of what I have purchase. How cool is that, right?
 
If I want to buy again, I know where to find it...hehehe...
 
 

Friday, August 18, 2017

Translation apakah ini??


Hi semua... Tergerak hari ni nak luahkan rasa entah la...tak tahu nak describe tapi baik luahkan.. Thanks blog (hahaha beli jiwa la sikit dengan blog tersayang ni)

Ceritanya masa tengah ajar tuisyen English macam biasa. Kelas darjah 4. Alamak terlupa bawak kamus, tapi sekarang kan semua dihujung jari..Kita encik Google kan aje la.. Tengah nak search perkataan "stern" alih-alih dapat makna gini..


Aduhhh jem kepala otak dibuatnya... This is not the word.. seriously I need dictionary waktu tu apa yang difikirkan. Nasib baik, dapat cari jugak explain tapi hahhaa mengagau la jugak.. perkataan yang ni je tak tunjuk direct dari phone.

Pengajarannya : Jangan percaya sepenuhnya pada kuasa dihujung jari. Okay dictionary mana...I need it for my tuisyen class.

Thursday, August 10, 2017

Macam mana nak follow blog ni?

 
Hi semua.. Tergerak nak buat post macam mana nak follow blog Anisa Anuar official ni, lepas ada yang tanya macam mana nak follow. Awak...nanti ikut ea step ni..
 
Mula-mula, cari icon ni kat tepi kiri blog. Dah jumpa, click taw.
 
 
lepas tu, scroll ke bawah sampai nampak follower button. Click la kat situ.
 
 
Mungkin template macam ni kot, jadi tak user friendly sikit..
but it's okay sikit punya hal je ni.
Ehh, kita tak paksa taw nak follow.
Bagi guide je ni dan post ni akan tertakluk pada terma dan syarat.
Hehehe maknanya kalau selagi guna template ni la.
button ni memang akan sentiasa attach kan..
 
Terima kasih taw follow Anisa Anuar official blog.
Pegang pada niat - untuk beri manfaat kepada ramai orang dengan guna blog.
Tak nak bab aib, gossip. Lebih fokus untuk saham akhirat.
Andai kata esok adalah hari terakhir untuk ku.
 
 

Wednesday, August 09, 2017

Simpan walaupun sedikit

 
Sekarang banyak sharing bab simpan duit kan?
So my tips will be simple even your kids can do it.
 
Simpan semua duit syiling lepas beli barang - baki yang kita dapat tu.
Walaupun 10 sen. Sekarang orang Nampak 10 sen, cuma 10sen..
but for me, that 10 cent complete huge amount of RM50 for example.
Kalau tak ada 10sen, akan jadi RM49.90, kan tak cukup RM50.
 
 
source from google
 
 
Simpan setiap hari kalau boleh. Kena tutup mata, simpan je.
Habis sebulan korang tengok berapa banyak boleh simpan.
 
Lepas tu nak buat apa?
 
 
Up to you. Buat koleksi duit syiling ke, tukarkan jadi gold coin, gold bar pun boleh.
Masuk kan dalam Tabung Haji, ASB saving.
Tukar dengan makcik jual nasi lemak pun takpe, diaorang memang nak pakai duit syiling.
Sambil tu, letak jugak untuk sedekah - insyaAllah akan bertambah lepas tu tanpa kita sendiri sangka.
Boleh jadi obsess taw bila dah start buat.
Good luck semua. Siapa yang ada adik, anak buah - ajar diaorang ni.
 
Ilmu dah ada, apa lagi - buat sekarang taw.. baru lepas tu automatic jadi rutin korang.
 
-ANISA ANUAR-
 




Sunday, August 06, 2017

Survey results : Favourite Chocolate


Hi guys.. So, now I am active with Toluna survey as I can use my statistic background. 
Well not really, it is automatic generated.
Let me share you what are the results, okay..


Surprisingly, I got most answered from male.
The winner is KITKAT.
Not surprise actually because it's my favorite tooooooo..

Okay now I'm up to next poll which is 

Do you own personal diary

If you want to join the poll, you can click this link.
Thank you in advance.

Parent tip : Puji anak kita, setiap kebaikan yang mereka lakukan


Hi semua.. Kali ni tergerak mahu menulis, perkara yang buat saya sendiri rasa beri impak positif dan tak salah rasanya untuk berkongsi di sini. Kisahnya bermula kelas pertama saya dengan Nisa' (kebetulan sangat nama sama). Nisa' seorang pemalu pada first impression saya, tidak mengapa kata ku dalam hati. Ini tugas seorang tutor untuk engage kan perbualan dan bagi dia belajar tu bukan lah sesuatu yang membosankan.

Alhamdulillah dalam masa sejam kelas kami, dapat saya faham rentaknya. Tahap dia saya uji ikut dari basic dan insyaAllah akan di-upgrade. Dalam saya mengajar dia, saya memang akan cakap, "Good, macam tu la..". Siap kat bawah lepas tanda, mesti komen sikit -

 "It's okay ada salah sikit. Jom dapat full mark lagi.."

Lepas banyak kali saya uji vocabulary & spelling, dia lagi bersemangat mahu lagi dan lagi. Nisa' yang pemalu tadi tu sudah berseri-seri bila belajar. Alhamdulillah..

Ibu dan ayah sekalian, kalau anak kita buat benda yang baik walaupun hanya tolong buang sampah ke dalam tong sampah sekali pun sama-sama kita puji mereka. Puji dengan tindakan mereka yang baik. Bila mereka buat silap, tegur mereka dengan berhemah. Kata pada mereka,

"Tidak apa buat silap. Belajar dari silap tu. There's no silly mistake unless you know it is mistake and you do it again (dengan sengaja)."
Bagi mereka ruang untuk buat silap. Ajar mereka dari kesilapan itu. Kesilapan itu adalah guru terbaik buat mereka...dan untuk kita juga. Jangan berhenti untuk belajar dan jadi orang yang berguna.


Hasil nukilan,
ANISA NADHIRA ANUAR

Friday, August 04, 2017

Dikenakan denda "PM untuk harga"


Sudahhh...dah tak boleh guna "PM untuk harga" nanti kena denda. Ramai jugak peniaga online semalam brainstorming, kena tukar cara.. Jadi pembeli jangan paksa peniaga untuk keluarkan statement tu. Tak pasal-pasal je.

It's okay peniaga semua. Perkara kecik je ni... banyak cara boleh buat. Kita kan kreatif, tak kan satu isu ni kita nak melatah kan... Semoga Berjaya semua..

Books to giveaway

 
Hi guys!! It's good to write again and yes this time around I'm volunteer myself to be part of it.
I'm so ecstatic about it and my friend also get the vibe.
After I read this post, I start to flash back all the books that I already finish to read it and have no intention to read it again hahaha...
but some of the books I'm not giving because they have sentimental value to me.
 
In the student list, some of the books make other people to question it.
Not suitable for them to read it.. I also a bit shocked with their request.
So, all of us decide - give books that they can read it.
My waited list, 2 schools are now in line for me to giveaway my books plus with my friend.
 
If you guys want to volunteer give away your book, sure why not.
Audience : secondary student (Form 1 - 5)
Any time of language books - Malay, English even Mandarin.
 
p/s : one of the FB community that very active even I try to keep up with them.
KL Book Appreciation Club.
 
post from KLBAC


Thursday, August 03, 2017

My unsent letter to Chester


Dear Chester,
I am writing this letter to you as a fan of your art, gift from god. I've been grown up listen to your songs which basically I'm not a rock-type fan but it's exceptional for Linkin Park. I have one of LP album - Minutes to Midnight (even my brother also bought one for himself and I don't know why he don't want to share with me..weird huh?)

Your songs always be in my must have in playlist. I even set one of your song - What I've Done as my phone ringtone. My friends like this kind disbelieve expression. Everytime I watch Transformers, reminds me of LP.

I feel sorry for what you had been through. I believe it's tough for you. I don't know that you need help like serious help.
When I listen to your songs after you left and know that you had been through, now it all make more sense.. Somewhere I belong..


I want to heal, I want to feel,
What I thought was never real
I want to let go of the pain I felt so long (erase all the pain 'til it's gone)
I want to heal, I want to feel
Like I'm close to something real
I want to find something I've wanted all along
Somewhere I belong


Thank you for inspiring song and it's a good-bye then to Chester Bennington.

source from google image

Wednesday, August 02, 2017

#60 Wordless Wednesday : @znysarashop

 
 
Support for @znysarashop in instagram.
What do we sell? Soft toys, Soft books, Busy book, Wooden toys..
Thank you for the support
@znysarashop

Dulu tak suka teh hijau...


Hi semua.. Tengah breakfast, tetiba dapat ilham nak bercerita - dulu Nisa tak berapa suka teh hijau. Setakat minum satu teguk kalau last option air yang ada. Sebab rasa kelat-kelat hijau gitu. Jadinya kalau minum mesti muka macam sikit buruk la hahaha...

gambar dari google image
Lebih kurang gitu la..hahha sudah jangan bayang lagi.. Kau dah kenapa Nisa buat muka gitu kan..Seperti yang kita tahu teh hijau banyak khasiatnya, itu yang cari alternatif teh yang sedia ada.
Jadi ada la yang suggest macam-macam tapi tak ada yang melekat kat hati. Aishhh kalah nak cari calon suami (waktu itulah...sekarang dah kahwin hehe)

Dengan izin Allah, dapat merasa teh hijau yang saya sendiri macam wahhh betul ke ni teh hijau...and yes, rasa dia totally opposite yang selalu saya rasa. Pernah bawak balik rumah, pastu kena marah dengan bapak.. "Nape tak bagitaw pasal green tea ni..."
Haaa...kau rasa...tak ada la marah pun, bapak mana nak marah hehehe... lepas tu siap cakap, "Nanti bawak balik lagi green tea ni.." surprisingly pernah bapak hantar text, "Bapak nak 10 kotak Yerba Mate, nak bagi kawan try.."

By the way, Yerba Mate nama teh hijau ni.. nanti ce try google pasal Yerba Mate. Tengok sape yang minum green tea ni... Saje nak bagi korang explore sikit bab Yerba Mate, pada yang dengar first time hehe..

Okay lah.. korang pun ada cerita yang tak suka sesuatu dan sekarang macam terjatuh cinta...meh kongsi kat sini..

Tuesday, August 01, 2017

Google Extension : Take A Break By Eye Care Plus (Tutorial)

 
Hi guys!! I'm here to share something that I found in Google Extension quite helpful to me, especially when my work task mostly I will sit in front of the screen. Frankly speaking (or writing), I am tend to forgot to take a break from it. I will take short break when my eyes started to feel pain which is not good for my health. So, I search for tools to help me by remind me for just go away or do something else like take a walk or even stretch up a bit.
 
Like this one,





 


Cool right? I understand when we are so immerse with our work and sometimes we even forget to go to toilet. You will realize by the end of the day, "Goshhh, I don't even go to toilet today."
 
Let me share you how to have this. First thing, you need to have Google Chrome. This only applicable to Google Chrome.
 
Then, go on top right (below Close X), look for more tools -> extension.
 
Search for "Take A Break By Eye Care Plus" click it and you are ready to use it.


 
The setting part, you can customize how you want it. You also can follow as default setting, but for me I go for customize setting. I know myself better, should I right? Okay let's get to the setting.
 
that's how I setting up. Every 1 hour, it will give reminder.
 
 
notification type - this thing is the key why it keep pop out at my screen
And now, give it try and see the difference. For me, yes there is good change. So, if you work with me and see me suddenly get up from my chair and stretch up, this Take A Break just remind me to do so (well, technically there's no pop out for get up from chair, but I choose to do so)


Ibu Maira's Dairy : Mainannya dimana-mana

Hi semua. Cerita kali ni Nisa nak cerita pasal mainan Maira yang ada dimana-mana je. Depan TV, bilik tidur, bilik mandi pun kadang-kadang a...

Cerita Panas Blog Minggu Ini