Friday, January 23, 2015

Pindah, pindah..

Hai semua... Apa khabar semua? Nisa sihat walafiat.. Tajuk citer yang simple je. Senang pendek kan cerita.. Nisa pindah minggu depan. Pindah tempat kerja dari tingkat 25 ke 30. Tempat yang beberapa je langkah kaki dari bilik CEO. Maksudnya tak boleh jadi budak nakal la lepas ni. Heeee~~~
Dah makin tinggi floor ni bermaksud tolong la jangan ada fire drill.. Tingkat 25 pun dah ketaq kaki cheq ni.. Ini kan 30.. Tak tercapai akal ku lagi ni.

Sekarang tengah process clear barang yang tak patut ada. Walaupun kena buat seorang, harap boleh la gerakkan kerja. Nak mood cleaning pun dah makan masa. Gedik betul nak ikut mood aje kan.

Alaaaa jangan tengok je, meh tolong sekali.. Berat sama dipikul, ringan sama dijinjing. Tak gitu kannn

Promote Dazzle Daisy

Highly recommended!!!

Hey you guys... Looking what to give for your friends baby shower or you are looking for blanket or quilt for your baby.

I am suggesting you to go shop it Dazzle Daisy. Personally, I love the design which is simple and yet show elegant in cute way. Even if I have my own baby (which I am not married yet), I am definitely going to buy this.

Love the design at first sight. There's a lot of choice to look at. Check it out by yourself and see what I am trying to explain to you here.

The price very reasonable and affordable which I am saying that it is totally worth it. I must say that for handmade price, it is unquestionable for the price.

Visit their Facebook page to know more about it. Support Dazzle Daisy!!!


Sunday, January 18, 2015

Status Facebook : craving for new book

Hey everyone.. Let me update this very quick. I am not so into update status and one day I wrote something on my wall. Here goes something like this.

"craving for new book.  Any recommendations?..." - feeling incomplete.

So will you guys help me on this? I prefer book regarding self development or learn new things.. And no-no for me that cliche storyline and too much romance.

I am planning to make my own library.. And yes my book collection are growing constantly.

With full of ambitious,

Anisa Anuar

Monday, January 12, 2015

Super Fast Bowling


Hai semua... Event yang panas lagi untuk update. Cerita semalam main bowling di Selayang Mall. Happening sangat bila dapat main dan berkumpul dengan semua rakan seperjuangan yang pelbagai background kehidupan. Bertemakan baju warna merah.

Dibahagikan satu group seramai 4 orang. Lane untuk event ni dalam 14 lane. Warming up dulu sebelum main supaya tak ada yang cramp.

Saya ni tak ada la pandai sangat main bowling. Semalam syaf iaitu salah seorang team saya ajar yang saya tak pernah guna sebab dah biasa dengan style sendiri. Perghhhh dapat double strike in a row.. Seriously untuk pemain amateur seperti ku, satu achievement yg besar. Masuk longkang tak lebih 5 kali la.

Ada anugerah untuk ratu dan raja longkang, ratu dan raja bowling dan the best group. Walaupun tak menang any of the award tapi spend time dengan mereka sangat tak boleh dikatakan dengan kata-kata. Tak lupa bergambar sampai lebam ea..

Ada orang terlalu sibuk sampai lupa untuk bersama keluarga dan kawan-kawan. Ada yang terlalu lapang, tapi memilih untuk tidak buat apa-apa. Itu semua pilihan masing-masing. Setakat mana pilihan itu bawa kita lebih jauh dan menghargai nikmat kurniaan-Nya. Walahuallam.

Salam karya daripada tuan blog,

Anisa Anuar

Saturday, January 10, 2015

Saya Hadirkan diri untuk Seminar Kuasai Potensi Diri @ SACC


Hai semua.. Alahai lamanya tak update blog.Okay saya nak citer pasal event saya pergi 3hb Januari yang lepas. Ini merupakan kali ketiga saya hadiri Seminar Dr.Azizan dan setakat ini tidak menghampakan saya.
Keadaan dalam dewan SACC sangat penuh dengan orang dan kita sendiri boleh rasa dewan tu penuh aura positif. Semua yang hadir,mahukan sesuatu untuk diri mereka tapi tidak tahu dimana nak mulakan.

Event yang hanya setengah hari dan dapat percuma jika daftar 3 orang. Bagi saya, ini saya peluang yang sangat baik. Gunakan masa hujung minggu untuk berguru dan pelajari sesuatu. Ilmu adalah sesuatu yang kita kena timba dan aplikasikan dalam kehidupan sebenar. 

Saya suka dengar cerita yang boleh bagi saya inspirasi tentang kehidupan dan potensi diri. Dengan itu, saya akan mula beranggap, "kalau orang itu boleh buat..kenapa tidak aku? dan apa kurangnya diri ini."
Dalam Seminar Kuasai Potensi Diri , saya belajar tnetang kenali POTENSI diri yang saya sendiri tak sedar yang saya dalam diri ini. Walaupun event yang singkat tapi banyak benda saya pelajari dan saya boleh bagi jaminan sangat seronok dan bermanfaat. Pada yang tak pernah pergi, sila daftarkan diri dan cuba alami sendiri. Bila anda keluar sahaja dari event tu, anda boleh rasa satu perubahan diri anda tengah berlaku.

Jadi,anda pula bagaimana?? Dare to be different.. 

Boleh daftarkan diri ke www.SKPD2015.com untuk hadirkan diri ke negeri berdekatan dengan anda.

 




3 Ways To Stay Positive When Surrounded with Negative Energy


Let me share you ways to boost your positive attitude but as much I want to share from your part, it's the action part. All positive vibe can come within you or from surrounding. This is it..

1. Don't take it personally

People tend to say anything without they notice what they are saying. Ignore the emotional part, just be honest what they are normally say it. And yes,sometimes truth thing most hurt one. But how far we do to make things right when you now something need to be done.. Time to ponder.

2. Grateful for what is going well

Do the grateful list.What you are grateful happen in your life? Incident that give you lesson to learn. You can also say to person how thankful you are for their presence in your life.You will surprise what outcome you will get.

3. View everyday is a challenge as an opportunity for growth & self-discovery

Change our mindset can change our attitude. Be surrounded by positive people. Start your day with smile and not grumpy face.

Hope this can help you a little bit. Start your 2015 to be more positive person and effect others with your positivity vibe.

Saturday, January 03, 2015

Unexpected reunion

Hai semua. Pernah tak korang jumpa kawan lama yang dah tak jumpa dengan cara yang tak tercapai akal macam mana boleh jumpa. Over sangat eh describe? Sebab saya dah alami. Kawan masa sekolah rendah. Kami selalu jadi backup satu sama lain. Kawan satu group tarian. Kalau dia tak boleh perform, saya ganti tempat dia dan begitu sebaliknya.

Nak dijadikan cerita, jumpa kawan kat event ilmu yang saya attend dan dengan memberanikan diri... Saya mula tegur dulu. Keciknya dunia ni. Masih tak berubah macam tu je. Dulu cantik bertambah cantik.. Sekarang makin selalu berjumpa daaaa...

Nak taw ke kawan saya tu macam mana orang nya.. Jap ea nanti saya selitkan gambar kat bawah tu. So kepada yang kat luar sana, nampak je macam kenal je... Pernah nampak... Tegur aje.. Dan mana lah tahu, yang tersalah tegur tu jadi teman sejati dan semua bermula dengan tindakan kita ni.
Lagi ramai kita kenal orang, lagi mudah kita nak faham diri sendiri dan orang lain.

Ibu Maira's Dairy : Mainannya dimana-mana

Hi semua. Cerita kali ni Nisa nak cerita pasal mainan Maira yang ada dimana-mana je. Depan TV, bilik tidur, bilik mandi pun kadang-kadang a...

Cerita Panas Blog Minggu Ini