Saturday, June 28, 2014

Another book list


Last post I was write something on a confession of book lover. Actually that book lover is me..not surprise? Good then. No need to explain into details.

So, I just want to share what are my book that I want to be ; keep as a list-book-to-buy.

1. KL NOIR : RED & WHITE

2. FANGIRL & Eleanor and Park

Anyone of you have any of these books...can I borrow it? Please..

From owner of the blog,
Anisa Anuar

Friday, June 27, 2014

Confession of a booklover


Hey everyone. I have this new addiction I have been handling right now. I want to buy more books every time I am in a bookstore. Yes...this is so true. I am not lying.

Once I get in the bookstore I will buy 2 or more books at once. Then another problem will occur, "when i want to read all those books...". I know we can borrow from library or your friends...but for me buy with my own money, it feels....urghhh just cannot describe it with my own words.

My favorite bookstore will be kinokuniya as I can go there after my working hour. Trust me, I can be in that bookstore almost 2 hours. Insane or what.. After I realize my addiction, I have to put my own rules not to buy any books this month. I have to do this. Last 2 month, I bought 6 books and still need to read the one that I bought at Big Bad Wolf.

Who have the same scenario as I am.. And now, I already have must-book-list..

Truly a confession of a book lover,
Anisa Anuar

Wednesday, June 25, 2014

Anisa's Corner post @twt_buku


I am so flattering after I have got respond from admin @twt_buku about be confident on what you write. So, I shared one of the post that I have in my blog.

Even I don't use wide in my vocabulary and sometimes my grammar are worst than 3rd grade student but I am glad that I can write it.

Be confident, just write anything. Of course I do feel timid to write it even now but who cares right?? Are you care?
It's okay to write just short rather than nothing.

That's all. Bye guys..happy writing..

With love,
Anisa Anuar
Xoxo

Sunday, June 22, 2014

Tak kesampaian dapat baju kurung baru


Saya ni susah sikit bila dah berkenan dengan sesuatu barang...tapi bila dah ada yang berkenan, barang tu mesti dah habits stock atau pun paling last kat display. Dah kata tak ada rezeki.

Baru-baru ni nampak kat twitter ada online shopping buat offer. Oomori nama tweet handle. Tahu jugak? Dengar boleh tahan famous jugak Oomori ni.

Nak beli baju kurung baru untuk buat pergi kerja, tapi yang saya berkenan dah habis. Permintaan laju la katakan. Nanti nak kena cari baju kurung jugak. Saya minat baju kurung cotton, tu yang susah nak cari yang dah berkenan.

Salam hujung minggu,

Anisa Anuar

Saturday, June 21, 2014

Selfie : baik atau pun tidak


Fenomena selfie memang tak asing lagi sekarang ni. Baru-baru ni ada baca selfie yang dasyat sampai panjat bangunan. Tak nak la ulas pasal tu. Masing-masing ada pendapat sendiri pasal tu.

Saya ni jenis tak suka bergambar. Sejak ada selfie dan phone lagi menggalakkan kegiatan selfie dalam diri, saya sudah mula suka bergambar. Dapat label dalam family - "budak suka selfie"

Jadi untuk nasihat diri sendiri, selfie berpada-pada. Thank god saya ni bukan jenis nak cari shot yang perfect. Uihhh mintak dijauhkan. My parents pun dah berjaya saya ajarkan selfie..he he sorry yea bapak and mummy, kakak influence untuk selfie.

Baik atau tidak sebenarnya bergantung pada diri sendiri.. Kalau tiap hari selfie lepas tu publish kat laman sosial. Tah la..he he for me, you really love yourself then. Kalau rasa too much, settle down ber-selfie tu.

Korang rasa macam mana?
Ohh nak sekali bagi selfie dari saya ea.

Dari empunya blog,
Anisa Anuar

Thursday, June 19, 2014

Reaksi bila kena potong queue naik train


Okay over sangat tajuk post. Entah ada yang tertarik hati nak baca ke tak. Kerja kat KL ni, monorail dan LRT jadi transport utama. Macam-macam kerenah dapat tengok. Paling sakit hati bila kita dah terpaksa let go 2 hingga 4 train, lepas tu orang dengan mementingkan diri sendiri main potong line, sanggup menghimpitkan diri walaupun dah penuh.

Bau ketiak busuk tu, memang tak boleh nak elak la..kena banyak bersabar yea. Pernah jugak ada seorang lelaki badan besar dia 'menolak' dan 'memadatkan' lagi monorail sampai habis orang dia pergi hempap. Selfish yang melampau. Mintak dijauhkan jumps dan kenal orang macam ni. Sorry to say, memang tak berkenan.

Reaksi paling jujur pernah saya buat masa ada 2 orang lelaki, menyelip masuk dari line paling belakang terus masuk..potong semua line - reaksi saya : "What the....hoiii!!!"

Alahai layankan aje la drama-drama kehidupan. Korang macam mana...

Tuesday, June 17, 2014

Bila sepatutnya time game #GERPOR

Okay...Kali ni post a bit santai gitu...so here goes nothing. Bukan nak citer result or buat highlight pasal game.
Tak tengok pun game sebenarnya..sebab time tu sepatutnya tidur. Kerja la u olls..nanti berpinar je kat office tu..

Nak dijadikan cerita walaupun tak tengok dan sepatutnya tidur..tiba-tiba dengar "goooolllllll!!!!!" dari kedai bawah. Tiap kali nak lelap dengar lagi jeritan abang-abang kat bawah rumah.


Akhirnya tak tidur jugak...baik tengok game kan.. Haiyaaa...nasib housemate tak layan World Cup. Kalau dah ada geng ni, mau gagah jugak nak layan ni..

Keep on going, Germany.. Get your head in the game.

Love from Germany supporter,

Anisa Anuar

Full with books

Hey you guys.. It is so good to write back here. Just want to show you guys a few of my book collection and still growing from time to time. I don't care what other people going to call me "novel freak" or "book nerd" but that's how I make myself happy..

Of course I'm in tend to buy for more. Do you like my mini-library ?? Want to borrow some?

Book lover,Anisa Anuar

Sunday, June 15, 2014

Happy "Bapak's" Day to you


Thank you bapak for being such awesome dad for me. Of course you are my first lover. I remember when you don't allowed me to go out with guys except you. I cannot take public transport just you who can pick me up. You pay everything from food, clothes, education, medical.. Most of my secrets in your pocket and yours is with me.

And now I can pay your meal when we go out. I don't have to ask you pocket money as I can survive on my own.

Thank you for all the lessons you give to me. I love all the plan you have do for us one family. Please take care of your health and keep younger day by day.

This is all for you.

From your beloved daughter,
Anisa Anuar

- the first daughter of Anuar's -

Friday, June 13, 2014

PENCARIAN 50 BLOGLIST COFFEELOVER


Dah lama blog ni tak join bloglist..
Bila nampak blog Ayu Insyirah tulis pasal ni, terus nak join

http://lepakwithcoffeelover.blogspot.com/2014/06/pencarian-50-bloglist-coffeelover.html
Klik banner untuk keterangan lanjut
tuan blog ni salah seorang coffee lover jugak..dan pernah addicted la jugak.
Nasib baik dah terkawal.

sesiapa nak turut serta jom la.. Tamat sebelum 6 July.

Selitkan sekali entri berkaitan coffee lover

harap dah memenuhi syarat...kalau dapat kenal blogger lain yang sama coffee lover...orait jugak tu..


 

Penyokong Germany FIFA World Cup 2014


Dengan ini saya pemilik blog Anisa's Corner menjadi penyokong Germany... Masa tukar tweet handle terus decide nak jadi peminat Germany. So, who's with me? Put your hands up in the air...

World Cup Fever is on... Suka lagu Shakira untuk World Cup..tapi..nak jadi team lalang boleh tak? Opppssss hehehehe

Pesanan Dari tuan empunya blog,

World Cup nanti time puasa...puasa molek-molek okay?

Wednesday, June 11, 2014

#56 Wordless Wednesday : Can I have this cat...please


Let's the picture talk and you will get it how do I feel..

Please...let me have it...please *eyes sparkling*

Monday, June 09, 2014

Pesanan suami buat isteri sempena Piala Dunia 2014?

Nampak post ni kat Facebook. Yela kan demam Piala Dunia dah nak mula. Si suami dah buat senarai pendek untuk si isteri? Nasib la ek...

Masih lagi tak tahu nak pilih team mana untuk Piala Dunia 2014 nanti...jadi team lalang aje la kot.. Sahur terus la nanti bila layan Piala Dunia 2014 ek...

Sunday, June 08, 2014

Cerita Kawen Nad

Sabtu yang lalu (7/6/2014) pergi ke majlis perkahwinan kawan satu kelas masa belajar di TKS. Bertemankan adik sedara dan adik kecik pergi lah saya ke sana.. Alhamdulillah tak susah nak cari sebab Dewan Datuk Bahaman laluan yang selalu saya pergi..

Sempat jumpa si kembar - Adilah & Adibah. Bavanee tumpang masuk sekali sebab segan, katanya.. Jumpa cikgu Shida, yang merupakan mak kepada pengantin dan cikgu seni masa tingkatan 2 & 3. Tak lupa cikgu hanizah yang sangat sporting layan request saya nak selfie dengannya.

Jadi untuk Nad, si pengantin baru..
Semoga berkekalan hingga akhir hayat..you guys look sweet together. Your mummy seems want grandchildren bila borak dengan nisa hari tu (oppsss)
And....sedihnya tak sempat nak bergambar dengan pengantin...sebab time tu, you tengah karaoke bersama suami.

This entry dedicated to Nad...

With love,
Anisa Anuar

Thursday, June 05, 2014

I am a book lover

Hey you guys.. I just want to clear about that I am book lover, addicted and everything about book. I am not fancy for horror or mystical genres.

Every month I will buy 2 to 3 books and now, I am struggling to finish it. Serve me right huh?? The thing that I love is when I completely ignore other people and my  surroundings just to be inside the book's world.

So how about you guys??

Should I stop buy any book and finish the one that I have...or just buy it..

Book lover,
Anisa Anuar

Wednesday, June 04, 2014

#55 Wordless Wednesday : Chopstick

I bought this at Bugis Street, Singapore. Just 1 dollar Singapore.. I hope I can master using it..

No more ashamed to use it.

Ibu Maira's Dairy : Mainannya dimana-mana

Hi semua. Cerita kali ni Nisa nak cerita pasal mainan Maira yang ada dimana-mana je. Depan TV, bilik tidur, bilik mandi pun kadang-kadang a...

Cerita Panas Blog Minggu Ini