Thursday, March 21, 2013

EARTH HOUR 2013: SATURDAY MARCH 23 8:30PM


Hye guys... Have you heard about Earth Hour?
Yeah...that we need to save the earth by turn off all the electricity..
So, let's support this event by turn off all the lights just for an hour.


Earth Hour 2013 Official Video

23 March 2013 at 8.30 p.m
Whole world will participant and so are you..
Take this one little step to make huge impact for brighter future..
Let's save our planet!!!

UNITING THE PEOPLE TO PROTECT THE PLANET

For more info about the event, please go to the Earth Hour official website


Wednesday, March 20, 2013

#49 Wordless Wednesday


Hello everyone..


Picture taken from MPH CLICK Facebook Page

That's what I feel...
what about you guys?

Segmen Jom Pilih Hadiah! | Nabila Biela


Assalamualaikum semua..ohh hai..
Moga sihat selalu kehendakkanya. Apa kata jom join segmen ni..


klik SINI untuk join.

SYARAT-SYARAT
1) Follow dan like pages blog ni
2) Buat satu entry dan tampal banner kat atas yang di link kan terus ke entry ni
*letak url entry dekat komen entry ini sahaja*
3) Pilih dua hadiah yang korang nak
4) Follow dan like pages sponsor
5) Pemilihan pemenang melalui random dan top reffral
6) Tamat 30/3/2013
 
apa yea saya nak pilih hadiah..banyak yang best ni..
 Topup RM10, Lip Tint dan Tudung Bawal
 
Jom la memeriahkan lagi segmen ni..dan mungkin anda boleh jadi pemenangnya..
Terima kasih kepada empunya blog, segmen yang best..
Hope dapat sambutan yang menggalakkan  
 

Tuesday, March 19, 2013

Perlukah Supplement


Assalamualaikum semua.. Semasa saya tengah blog-walking, saya tertarik tajuk post Perlukah Supplement dari blog Bable Bable Bla Bla Blub Blub (comel blog ni...nama pun kena check takut typo). Post tu lebih pada share pasal betapa pentingnya supplement. Saya secara jujur pernah ambil supplement...dan setelah tamat pengajian, saya mula mengambil ringan pasal pengambilan supplement ni.

Sudah tentu saya ada cerita disebalik ini... Semasa umur saya 16 tahun, saya pernah ke klinik gara-gara kekurangan zat besi, mineral dan potassium. Saya dikehendaki mengambil pil yang direkomen oleh doktor klinik. Selama seminggu saya harus memastikan menghabiskan pil tu semua untuk memiliki zat tu semua. Bukan sekali tu je, ada jugak 2-3 kali. Terutama kepada kaum wanita harus lebih perihatin mengenai ini..

Jadi...perlukah supplement ini? Yea...tapi jangan mengambil secara berlebihan kerana ada side effect nya. Ikut prescription dari doktor atau yang disarankan. 

sumber gambar dari Google

Mula pengambilan supplement untuk memiliki badan yang cergas. Elak kurang zat dalam badan..

p/s : Pemilihan supplement ikut kesesuaian adalah berbeza pada individu itu sendiri.

Personaliti VS Cara Pemanduan


Assalamualaikum semua. Terima kasih rakan di twitter kerana memberi topik yang menarik untuk dibincangkan. Soalannya ialah "Adakah personaliti atau perangai seseorang tu boleh melambangkan dengan cara pemanduan dia?" Soalan ini subjektif dan bagi saya seronok jugak kalau boleh buat research pasal ni.

Saya pernah alaminya sendiri, bila di selekoh perumahan kawasan kediaman saya memandu 35 km/j atau lebih kurang dari ini tapi akhirnya saya mendapat 'jelingan yang tajam' dari pemandu yang ingin laju. Memang pada mula, rasa bengang di hati...tapi bila dipikirkan balik waktu tu sudah 5.30 petang dan hanya di pikiran waktu itu, "ohhh, dia nak amik anak kat nursery kot...kalau lambat nanti kena caj kan.."

Macam mana pulak situasi bila anda cuba masuk ke laluan yang lain, bagaimana reaksi pemandu lain bila anda ingin masuk laluan lain? walaupun dah diberi signal..ada yang bertimbang rasa, ada yang tidak sabar bukan? Perkara yang pernah saya alami, saya mengambil masa 10 minit untuk ke laluan lain gara-gara kesesakan waktu tu. Last sekali, saya turunkan cermin tingkap kereta, angkat tangan seolah-olah berkata, "Boleh saya nak lalu..?" (walaupun memang tengah cakap cuma tak berapa kuat) dan akhirnya dapat masuk laluan lain. 

sumber gambar dari Google


Kita juga boleh buat judgement jika pemandu bertindak sedemikian..cuma adakah judgement itu akan jadi positif atau pun negatif.. Jadi apa pandangan anda? Pernah alami perkara yang sama atau yang lebih 'luar biasa'? Anda boleh ceritakan disini..

Wednesday, March 13, 2013

Segmen Follow & Blogwalking #2 Oleh Mialiana.com


Assalamualaikum semua..
Harap saya tak berapa lewat nak join segmen dari Kak Mia..
Dah lama perasan, tengok ramai blogger yang join..
Sebab dah join yang previous segmen, ni kira tanda sokongan saya
terhadap segmen ni la..
lama tu tempoh segmen ni.. berkesempatan jugak saya nak join sekali..
banyak jugak blog boleh saya blog-walking nanti..
harap saya ada kesempatan nak singgah nanti..
apa tunggu lagi kawan-kawan, jom la..mana taw dapat kenalan baru melalui segmen ni..


Segmen ini dibuat bagi memudahkan Mia Liana untuk follow dan blogwalking semua blog peserta segmen ini. Secara tidak langsung ianya memberi ruang dan peluang kepada blogger lain untuk turut follow, blogwalking dan berkenalan antara satu sama lain dengan lebih mesra.

Segmen ini bermula dari 7.00 pagi 9 Mac 2013 sehingga 11.59 malam 20 Mac 2013. Mia Liana berharap agar segmen ini mendapat sambutan dan semua blogger dijemput join.

Hanya 4 langkah mudah diperlukan :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen Follow & Blogwalking #2 Oleh Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri ini.
Pemilihan pemenang :
  1. 10 blog akan dipilih melalui random.org
  2. Pemenang dikehendaki memberikan satu URL entri terbaik dari blog mereka untuk di review di Mialiana.com
  3. URL entri terbaik hendaklah ditinggalkan di ruangan komen entri pengumuman pemenang nanti.
tunggu apa lagi... sila klik banner di atas untuk join....
p/s: Keep up good work Kak Mia (^_^)

Saturday, March 09, 2013

Glee on Archie's comic


Hey guys... Have you heard that Glee is on the Archie's comic?
I am so thrill to hear this news when Glee is on Archie's comic
because I am fan of Archie's comic
and at the same time Glee's fan too..


Archie #641 issue cover


Archie #644 issue cover

I am so looking forward if this comic issues are going to be available in Malaysia.
Or should I just buy it through online... Wait until then..
This collaboration sure give huge impact for both Glee and Archie's fan.
SO, anyone out there are their fans too??


Friday, March 08, 2013

Celebrate Your Partner's Victories


How do you feel when your friend are winning? or they won on competition? How would you react to it? Most of us sure have this kind of problem how to celebrate your partner's victories and I am pleasure to give you some tips.

1. When seeing your partner in victory, you can encourage and praising for their success. That's what commonly people would do.

2. You can also acknowledging every time they take even very small steps towards their goals. Your praise sure make your friend become more motivated and so are you.

3. Show appreciation on their hard work, effort and team work if you are in a team.

4. Being a "mutual admiration" --- never talk badly about each other. Please avoid this from happen. 

5. If you find it so hard to be a positive partner by compare yourself badly why don't you look at your relationship with partner's other good thing.

I hope this tips could help you how to celebrate your partner's victory. Celebrate it doesn't mean that need to have parties or cake, it is more than enough if you just congratulate them. By celebrate your partner's victories, it can make your relationship with your partner more bonding, support on another and create friendly environment. 


note to self : try to celebrate your friend's victories by text or even give a card.

Tuesday, March 05, 2013

My Reading : Ultimate Boy Band Book


Hello everyone. As soon as all the books were paid at the Big Bad Wolf Book Sale, I was read this book. Ultimate Boy Band Book. yeah, you can laugh all you want as I read this book. I bought it with only RM5. Even though it is what we can say as an 'old' book but I really enjoy myself read this book. In this book shows how the boy band group were created and what will be the future for the boy band. I guess there is some sort of formulation on create the boy band that might be use by new comers or even k-pop for idol group. All in the boy band were referred to the Back Street Boys sure I feel proud for them. Other boy band story such as N'sync, 98 Degrees, PlusOne, C Note were cover in that book. Now a decade had past by, some of them did achieve something and others they might do too but maybe in other field or do something great. As I read this, all the 90's memory are coming back so hard. Now, I know why my mummy bought Back Street Boys cassette when I was 5 years old. Let just say, I really grew up with their songs and somehow do inspire me. So, anyone of you want to borrow this book from me?? hehehe..
Wait another book review as now I read it.



Monday, March 04, 2013

CATFISH : THE TV SHOW


Hello everyone. Have you heard the new show on MTV? Catfish is when a person pretend to be someone else that you're actually think that online with by false their information, use other people pictures that usually the intention is getting someone to fall in love with you.

This reality show give documentary on reality how to catch the catfish. The bad thing about this approach is when that person might actually lying about it and you can get hurt. Well in positive side, you can prevent for worst scenario might happen.

The thing that we can learn on this tv show when there is someone out there just too good to be true. Example she or he might be a model or actor that want to approach you. Please don't trust this..This one of the thing that I can come out with. So, why don't you guys try to watch this show and see for yourself. 


BIG BAD WOLF BOOKS!!!


Hai semua.. Semalam saya pergi ke BIG BAD WOLF di MINES. Semalam juga hari jadi adik saya dan dia berasrat untuk ke sana.  Kebanyakkan buku harga dari RM1 sehingga RM20. Jadi rambang mata la bila nampak banyak buku tu.. Sampai je di sana, tengok ramai orang di sana terutama pelajar yang kebanyakkan guna voucher buku. Semua dengan membawa kotak, beg besar malah ada yang bawa bakul beroda untuk bawa buku.

picture from google
Apa yang saya beli?? Ada la. Hehehe.. Boleh tahan la kan..Hasil gabungan buku saya dan adik-adik saya.


Masa tengah nak cari buku ada jugak rasa sedih. Nape? Sebab ada buku saya beli dalam 2 tahun lepas harga belas-belas (tak ingat harga sebenar) tapi bila nampak buku tu ada kat BIG BAD WOLF ni haaa!!! RM5??? urghhhh!!! hehehe... Jadi nasihat saya, bila ada event macam ni...ladies, please..jangan pakai heels.. tak seronok nanti nak shopping sakan. Sebab tu yang saya alami.. 


Gambar ni beg yang kami sekeluarga guna.. Kalau boleh nak tambah lagi.. Tapi cukup la.. Harap ada lagi BIG BAD WOLF BOOKSALE ni.. jadi untuk tahu semua update tentang event ni, boleh layari facebook Big Bad Wolf Books. Ohh, saya nak mula membaca la ea kawan-kawan.. Bye~~

Ibu Maira's Dairy : Mainannya dimana-mana

Hi semua. Cerita kali ni Nisa nak cerita pasal mainan Maira yang ada dimana-mana je. Depan TV, bilik tidur, bilik mandi pun kadang-kadang a...

Cerita Panas Blog Minggu Ini