Wednesday, October 31, 2012

Me and pimples


Hello everyone.. It's me..again
Pimples..urgghhh I feel so stress out if there is pimple at my face..

what I just do?? I love to squeeze them..
I feel so satisfied if I can get rid of it..
but one thing for sure, I will get scolded by my skin care specialist..
sorry..I just can't take it anymore..I just can't...

even I can use Nexcare product


but I just love to squeeze it..
 I know if I squeeze it, I might get scar at my face..
I always have pimples at my nose, cheek and chin *sigh*
"dear pimples, please go away from my face.."

My Follower #400


hello everyone.. I already achieve my 400th follower today


special treat for this 400 follower eclipsesweet

so, she much younger than me...same age with my brother..
doctor wannabe.. actually I'm first time be in her blog...
her follower way out of number than mine..
just simple and nice blog..
throughout of my observation, she like to write on giving advice..
I just be her follower, so I hope afterward this day I might know her better.

p/s : Glad to know you after this..

MatLutfi90 : 'Drama-drama sebelum kahwin'


Assalamualaikum semua...
tadi tengah blog-walking kat blog E'raz Fadli

cerita pasal video baru Mat Lutfi..
entah kenapa, saya gelak gila tapi still cover sebab stay office..
make sense isi video tu.. haa...bagi yang belum tengok lagi, jom la..

layan lagi sekali!!


thanks encik E'raz...dapat gak layan video Mat Luthfi ni..
makin berangan nak kahwin la ni...hahaha...mungkin..

The One Thing I Do Everyday


Hello everyone..
The One Thing I Do Everyday,huh??

It would be definitely

BLOG-WALKING!!

That's what I love do best..
Let say if I don't know where else to BW..

1. by 'kidnapping' other blogger bloglists
I should make one on my own..

2. from Facebook group but
I do have problem if I'm BW at the office..
you know why, block FB website.. *sigh*
I just can sign in during lunch hour..

3.look the older post from blog that I always visit

4. search on google for certain topic..
prefer on tips, life-style, inspiring 
gosip?? just pass by it.. most of blog I visit are from Australia, Philippine

5. Use NuffnangX as for me to stalk more other blog


#43 Wordless Wednesday


Hye guys... It's WW moment

credit to Zulfadli Hilmi

adorable isn't it...

Tuesday, October 30, 2012

review album : Kaer Menjelma


Assalamualaikum semua dan hye..

kali ni nak review Album kegemaran saya


saya meminati Kaer sejak dari AF2 lagi..
tapi last sekali saya dengar pasal dia ada di Indonesia untuk sambung belajar
sekarang...tak tahu apa perkembangan dia

semua sekali ada 11 lagu..
Izinkan ku pergi dulu pernah jadi fenomena...lagu yang power..ada jiwang gitu..
lagu dia bersahaja... sesuai untuk semua orang..
sekarang ni jadi hiburan saya bila driving..
sambil menempuh traffic, dengar lagu ni..dan mesti la nyanyi sekali..
semalam, alamak...ada orang pandang pulak time nyanyi..
mana taknye...dengan mencapub kereta kuning...pastu ada awek nyanyi
siap joget-joget...mana orang tak pandang ek..

favourite lagu saya?
Kembali Bersama...lagu dari Omar K..
mungkin sebab Kaer...saya minat la jugak genre Jazz..

p/s: saya susah sikit nak minat lagu Melayu..
tapi album Kaer ni buat saya suka lagu Melayu...owh saya bukan bersikap racist
cuma tak banyak lagu Melayu yang melekat di hati... 

My 5 favourite Justin Bieber Quotes and Sayings


Hello everyone... As I go through website,suddenly I found this awesome 
Justin Bieber Zone.. but what's make me want to read more is all his best quotes..

so, I share my 5 favourite quotes from him

It's your dream..make it into reality..


I guess Justin do learn something about relationship..


Positive words from him..








Contest : Saya Sayang Kamoo Sahabat


Assalamualaikum kepada semua...hari ni nak join contest Didiey ni.. dia baru singgah blog saya semalam...bila terjah blog dia, mula-mula perasan sticky post ni..memang ada niat dihati saya nak share gambar kawan-kawan saya...rasa melonjak-lonjak keriangan sekarang ni..sebagai salam perkenalan saya kepada didiey, saya join contest yang simple tapi bermakna ni..

saya dah follow blog didiey dan like page yang disarankan tu... (hope lepas ni boleh kenal lebih rapat)
okay...nak letak header ni...yes!! tambah lagi koleksi header la cengini..Hobi Baru Bila Blogging


comel nya header dia...
okay saya nak upload gambar kawan-kawan saya ea..



gambar ni diambil masa lepas melantak kat Seoul Garden, One Utama...siap buat photoshoot tu..Saya (yang pegang perkataan LOVE) dengan Naz, K.odah, Azan dan Faizah memang dah lama plan nak keluar... It's girls out...sebab kami semua dah sibuk Latihan Industri...yang tinggal kat UiTM hanya Faizah tu (pegang perkataan OTHERS).. sepanjang jalan sebab tak tahu buat apa...kami main super spontan dalam kereta...
aktiviti bersama pada waktu tu : tukar-tukar kad (hand made card), photoshoot melampau
harap lepas ni dapat jumpa balik...tapi maybe plan nak jumpa awal bulan 12 ni...sebab Nazz (pegang perkataan EACH) konvo....so...bagi support...alang-alang buat macam reunion =)

mereka ni saya dah kenal sangat perangai...bila mood tak baik, tengah marah nak buat apa..senang citer ter-amat2 la masak dengan perangai mereka...bergaduh? tak yah cakap la...cuma mintak dijauhkan ada pertumpahan darah dah la dari kami..ikatan kami makin obvious bila K.odah (pegang perkataan WE) telah berkahwin #42WW : Next to bride

so, okay tak cik didiey... haaa kawan-kawan kalau nak join tu...contest ni sampai 15/ Nov/ 2012...hadiah pun awesome...


alamak!!! lupa pulak nak  tag... siapa ek saya nak tag..
Shima,
Allya,
Najihah
kepada yang ditag...kalau tak sempat tak pe...tapi saya bebesar hati tag mereka ni..
  p/s: kepada cik didiey...blog awak nice and simple...insya-Allah saya rajin-rajin singgah blog awak..salam perkenalan dari saya...kena terima kasih kat Miz ruha ni...sebab dia 'mutual friend' kita...kikikikii

Monday, October 29, 2012

review place to shop : Payless


Hello everyone... I would like to make a short review about Payless store.. Have you been there?



It's best place to shop shoes, boots and sandals. Average price around rm60-rm70, quite reasonable because the quality are superb. I always bought sandals here, already bought 2 pairs of sandals.
I like they organise the items according to size to make much easier on finding and at the same time convenient to do the payment and everything.

The best thing is the items always change according to season. Summer, Spring, Autumn and even winter..I mean even here in Malaysia, we are not having this season phenomena but we can experience it with our footwear..

Not to forget, Payless also sell sunglasses, scarf and even hat. So, why don't you go to this store by yourself and check their cool and awesome items.  

guna kad KaDS1M


Assalamualaikum...dan hye semua...kali ni nak citer pasal Kad Diskaun Siswa 1M tu...
klik INI untuk tahu dengan lebih lanjut..

dengan menggunakan kad kepunyaan adik saya yang kini belajar di UTP..
pergi ke MYDIN membeli barang keperluan dia..
sebelum menggunakan kad ni harga asal yang perlu dibayar
RM 69.00 (memang banyak shopping time ni)
setelah guna kad harganya menjadi RM 60

begitu juga bila kami lunch di Marrybrown
okay fine memang sedap, tempat saya suka singgah untuk makan
pada mulanya RM 18++
dan setelah guna kad harganya menjadi RM16

berapa je diskaunnya?

10% diskaun

okay la tu...lepas je guna jadi ketagih...habis singgah mana-mana kedai je tanya
"boleh tak guna kad diskaun pelajar ni..."
yang paling memalukan guna di kedai buku Popular..
"tak salah kita nak tanya..." kata saya.
"kan Ameer dah koba...tak punye...buek malu je kat sini" kata adik saya..
cover-cover malu la lepas tu..

cara nak gunanya?

bila tunjuk kad diskaun ni,mesti tunjuk kad pelajar ataupun i/c
nak sahkan kita empunya kad tu...
hanya pengguna kad tu je diterima...


Solution for spam...


Hello everyone... Do you remember this post ----> Spam is it??


do you want to know how do I solve it?

By deleting the post that spam always interupt..

It is true...so I delete my post on "Promote Blog Kawan"
I have to delete it...so now I don't have this kind of problem anymore..
So you won't feel irritate by this kind of spam ever again.


Sepanjang saya berblog-walking...


Assalamualaikum semua dan hye... banyak yang saya belajar sepanjang saya berblog-walking sama ada blog yang saya follow atau saje je nak jejak di sana..antaranya..

1. post yang terlalu panjang
semua mesti dah lali dengan point ni kan...boleh panjang tapi ada perenggan..tip dari saya, bila part dialog.. korang letak pada baris yang seterusnya pastu highlight kan.. tu lagi menarik orang nak baca...pada pandangan saya la..

2. masalah pada nak komen
bagi saya...pasal word verification dulu pun saya banyak mengomel pasal benda ni...tapi bila dipikirkan...memang patut letak, sebagai langkah berjaga-jaga kepada spammer...jadi teruskan aje kepada yang letak...sebab saya masih teruskan jejak pada blog tu...tapi masalah bagi saya...alamak...tak tahu nak komen mana...ada blog bila saya nak komen, saya terpaksa letak pada cbox dia..mungkin saya kot yang tak berapa nampak...
lagi satu...bila komen open window pada masa yang sama open new tab...aiseh...layan je laa...janji leh komen yea tak...

3.terlalu banyak widget
bukan tak boleh banyak widget, cuma tu boleh jadi faktor orang tak nak jenguk blog kita tu..
"lesser is better" percaya la...widget yang penting macam : Most popular Post, Follower, Recently Post... terpulang masing-masing...ohh selalu isu letak lagu pada blog...tu terpulang jugak...saya paham niat mereka nak bagi orang kenal dirinya melalui lagu pilihan pada blog..

4.kurang post tentang dirinya..
maksud saya disini ialah hasil buah pemikiran dia sendiri, pengalaman dia sendiri...kerana mostly post dia segmen dan contest.. memang tak salah nak sokong segmen, GA blogger lain tapi jadi tak tahu macam mana nak kenal blog tu dengan lebih dekat lagi...bagi saya bila hasil karyanya sendiri lagi mudah untuk saya lebih kenal blogger itu..


andai kata apa yang saya tuliskan di atas mungkin mengguris hati sesetengah pihak, saya minta maaf kerana tiada niat dihati untuk mengenakan sesiapa... apa pandangan korang?

Sunday, October 28, 2012

Bila adikku dikatakan anak ku


Assalamualaikum kepada semua...dan hye... macam ni ceritanya...saya ada adik umur 5 tahun..


situasi 1 : tengah berjalan-jalan di JJ Seremban 2..

lelaki : phewiittt... anak ke tu... nampak muda je ada anak..

lepas tu saya suruh adik saya jalan laju sikit sebab raya annoying bila dia cakap macam tu...

situasi 2 : bila adik saya 'ketuk' (pau suruh beli barang)

owner kedai : haa...adik..beli banyak-banyak...mak dah dapat gaji tu kan...
saya : owh...tak la...saya kakak dia...
owner kedai : owhh patut la banyak beli...kalau mak susah sikit...pe lagi adik...
saya : eheheee... *blushing*

memang beza kami 17 tahun...tapi dia adik saya...satu-satu adik perempuan...saya sebagai sulung dan dia 'penutup' adik-beradik kami...tengah semua lelaki...selama 17 tahun adik-adik saya semua lelaki...yang si kecik ni menyerikan lagi keluarga kami..

I'm back..


Assalamualaikum semua...hye jugak...yea awak tu.. sihat? Alhamdulillah saya okay aje.. Mana saya menghilang sejak dua menjak ni? Maklum la raya ni kan...blog harus direhatkan...rindu dah? Aiseh maaf la ek...
terima kasih kepada yang singgah blog ni...datang la jenguk-jenguk post yang suka ok...bak pepatah, tak kenal maka tak cinta...

gambar raya? tak ada la pulak... balik Perak.. masak rendang bergotong-royong dengan bapak..
bangga dengan diri sendiri...sebab saya ni...takut sikit nak memasak...takut nak mencuba sebenarnya...macam-macam pulak alasan saya ek... dah makin meningkat dewasa, kena la ke dapur kan...

So, I'm back for more blog-walking... mood : keletihan tapi seronok sebab balik kampung of course..

p/s: blog baru kena review dari miz ruha ----> SINI
terima kasih yea miz ruha sebab review kan Anisa's Corner ni... cakap omputih tu...boleh la..tapi still bapak kata grammar teruk2... *sedih-sedih*

Thursday, October 25, 2012

Ask : What's worse...


Hello everyone... I just have something that I want to ask you. It might sound silly, 
but it's something in my mind. 


I would just like to see people's comments on whether they find burping worse than farting or farting worse than burping? Farting is more embarressing but is it worse than burping? They are both rude but should they be done in public? What about doing it in front of a boyfriend/girlfriend? 


sincerely ask & curious, ANISA xoxo
 p/s : for me, it's fine burping in public rather than farting =)

What's the function of this


Hello everyone.. would like to say something and ask you guys 
at the end of the post..

What's the function of this


first, the reactions for like and don't like (use my blog as example)
but not use it.. I mean even not read it because don't know what to comment,
you actually do something to reaction..
to show some reaction, not hard to do anyway..

secondly, Links to this post..
I don't know how to links to this post, should I remove it
or just let it be??

lastly, Email this post (icon of envelope next to '5 comments')
 is there someone use this..

Just want to know is it functioning...
or it just part of 'decoration' for a blog to have..

-to create good blog for better blogging environment-


Wednesday, October 24, 2012

Tip untuk lelaki : ajak perempuan keluar


Assalamualaikum semua...dan hye...
tip ni khas untuk lelaki bila nak ajak perempuan keluar..
tak kira la kawan kelas ke, skandal ke..
oppss ada ke skandal...makwe ke..


berdasarkan pengalaman sendiri..
ad hoc tu apa? secara ringkas maksudnya
waktu tu jugak...tak payah nak janji awal-awal..
maaf yea guna term komputer pulak..

contoh situasi saya 
janji dengan member minggu depannya nak pergi beraya ke Melaka..
tapi biasa la perempuan ada pulak tiba-tiba plan..
ni tak boleh, tu tak boleh...

tapi lain pulak jadinya,bila..
"weii...jom keluar lunch kat sini.."
"okay...set..aku otw sekarang"

apa pendapat korang pasal ni?

p/s: satu je tip...cukup kan..

Aku vs Mereka


Assalamualaikum kepada semua..
nak tunjuk beberapa orang yang dikatakan saya mirip mereka..

masa sekolah dulu,kawan-kawan dok habaq...tah mana rupanya...
kalau gaduh dengan adik, dia panggil aku nama "oii..Sammy Chang!!"

kenyataan dari sepupu time kenduri dulu..
puas belek muka ni, mana yang samanya...

latest dari mak long dan kak siti, sabar je la..

lee min ho dalam citer faith


dan ini aku...bermodelkan ais krim..

sumber gambar semua dari google kecuali gambar last..

sama ke?? macam tak leh terima kenyataan..
p/s: hanya la sekadar bacaan ringan yang tak ada kena-mengena nak
perasan atau menjual publisiti murahan..

Common Denominator by Justin Bieber


hye guys
one of the song that I like..good lyrics.. 
It's a math terms common denominator.. I guess he got inspire after doing some math homework.. without denominator no math problem could solve for fraction case..

I guess that's why when confession+girls+(love*jealous*act cute)=common denominator.
 even I was not thinking to do lyrics use my school subject.
one of the song before he became hits sensation. 



Songwriters: BIEBER, JUSTIN / CARR, LASHAUNDA OCTAVIS


Just a fraction of your love fills the air,
And I fall in love with you all over again,
You're the light that feeds the sun in my world,
I'd face a thousand years of pain for my girl.

Out of all the things in life that I could fear,
The only thing that would hurt me is if you weren't here
Woah oh oh oh

I don't want to go back
To just being one half of the equation
Do you understand what I'm sayin'?

Girl without you I'm lost
Can't fix this compass at heart
Between me and love,
You're the common denominator, oh, oh, ohh, oh
You're the common denominator, oh, oh, ohh, oh

Before your love was low, playin' girls was my high
You changed the game now I put my card in the side, eeyy
When broken hearts rise up to say love is a lie,
You and I will stand to be loves reply, yeah

Out of all the things in life that I could fear, yeah
The only thing that would hurt me is if you weren't here, here, here
Yeah, Yeah

I don't want to go back
To just being one half of the equation
Do you understand what I'm sayin'? (do you understand?)

Girl without you I'm lost
Can't fix this compass at heart
Between me and love
You're the common denominator, oh, oh, ohh, oh,
You're the common denominator, oh, oh, ohh, oh,

I can't imagine life without your touch,
And every kiss that you give, you fill me up
And through all the heart achin'
Jealous females hatin'
Imma hold it down for you, you

Oh, whoa...
Your the common denominator,
Oh, yeah, woahh,
I don't wanna to go back,

I don't wanna go back
To just being one half of the equation (half of the equation)
Do you understand what I'm sayin'? (oh, whoa)
Girl without you I'm lost
Can't fix this compass at heart
Between me and love
You're the common denominator (oh, oh, ohh, oh)
You're the common denominator (oh, oh, ohh, oh)

Just a fraction of your love fills the air,
And I fall in love with you all over again...

p/s : he wrote this by himself...impressive..good song for a guy to give to a girl..

#42 WW : Next to bride


Hello everyone..ohh..Assalamualaikum too (^_^)

credit picture : the bride

at this moment...not even the bride who nervous..
so as her friend...ME!!

Tuesday, October 23, 2012

Jimmy Choo jadi Professor UiTM


Assalamualaikum kepada semua... Keratan akhbar hari ni, sumber Kosmo! Online

SHAH ALAM - Universiti Teknologi Mara (UiTM) melantik pereka kasut terkenal dan Duta Genovasi, Datuk Dr. Jimmy Choo sebagai Profesor di atas peranan beliau untuk membantu institusi tersebut melahirkan pereka kasut bertaraf dunia.

Naib Canselor UiTM, Prof. Datuk Ir. Dr. Sahol Hamid Abu Bakar berkata, melalui pelantikan itu, Jimmy akan bekerjasama dengan pihak universiti dari semasa ke semasa untuk menyumbang kepakaran beliau dan membawa pakar dalam rekaan kasut dari luar negara ke UiTM.

Menurut beliau, sebagai pereka kasut terkenal yang berasal dari Malaysia, adalah satu kerugian sekiranya UiTM tidak menggunakan kepakaran dan kemahiran Jimmy untuk memberi sumbangan kepada anak tempatan.

"Penganugerahan Profesor yang diberi oleh UiTM kepada beliau menandakan kerjasama yang lebih erat antara UiTM dan Jimmy untuk membawa pakar teknologi rekaan kasut dari luar negara ke UiTM pada masa depan," katanya.


Moga dengan perlantikan ini dapat melahirkan pereka seperti Jimmy Choo. Perintis beliau mungkin dilahirkan bermulanya dengan UiTM.

p/s : saya baru tahu Jimmy Choo orang Pulau Pinang..

Drama Quote


Hello everyone... Just want to share a quote that I like..
based on To The Beautiful you..

Kang Tae-joon told this to Min Hyeon-jae


after translate... I don't remember which episode when it is mention..
but definitely I think it really make sense...
do you agree with this quote?


I ask Choi Minho for a date... #dreaming
but still no answer from him... lalalalala~~

Stylish Wedding App (iPhone)


Hello everyone.. As I read blog from NuffnangX, I discover this awesome mobile apps just for the whole wedding process.. So, you don't need to do the invitation cards, wedding planner anymore...



Appy Couple with tagline "As Easy As Falling in Love" give a pleasant for the bride and groom to prepare their happiest day of their life. “I thought that those updates should be reserved for the people involved in that event,” said the co-founder Sharmeen Mitha-Sehgal.

What you have to do is choose your theme and fill up a few forms on the website. Then, add some details such as your own story (how both of you met), location of the wedding day, register form (to know whether you are on the list) and you might also know the profiles of all the guests.
The guests who invited need to download the apps so that they can know your latest update, add some photos regarding your preparation and maybe a wish from all your connection.





Over 7000 couples already sign up to use this app since it was launched in April 2012. It still not incomplete as by end of this year, the official version are plan to be launch by Appy Couple.

source from : Wired

p/s : I will be happy if I can use this... and it is friendly user because I tried to use it at Appy Couple website (testing only) I hope not just iPhone can use this...

Hobi baru bila blogging


Assalamualaikum kepada semua... sejak dua menjak ni, saya perasan saya ada hobi baru masa blogging... nak tahu apa??

KUMPUL HEADER-HEADER BLOG LAIN



sejak dah tukar laptop...jadi yang header lama2 semua...dah ter-delete... ni semua koleksi header blog mahupun banner segmen, give away, contest... ingat nak teruskan mengumpul...tujuan menggumpul?? lebih kurang macam souvenir bila datang blog mereka...

sebab saya nyer header simple sangat...
minat tengok header blog lain...

owh...blog-walking, blog-jogging pun hobi masa blogging jugak

Monday, October 22, 2012

Review Blog #5 : Aku Cuma Seorang Kulikutif !!


Assalamualaikum semua... ini blog yang terakhir untuk di-review... tepek dulu header blog ni..


siapa kenal?? wahhh ramai rupanya... saya mula kenal blog remy ni masa "Jom follow -Aku Cuma Seorang Kulikutif!!!"

sejak segmen tu, saya makin rajin datang blog dia...dan satu perkataan blog ni : TEMPTING!!
especially about the food....hahaha...nak marah remy sebab letak gambar makanan tu yang membuatkan saya sentiasa rasa terliur tak boleh jugak...senang citer ni Jalan-jalan Cari Makan punye blog...boleh tak buat label ni...

blogger yang rajin datang dan juga komen pada blog orang lain...bagusnya...suka-suka..
kepada remy hazza, terima kasih kerana terus support apa sahaja post yang saya tuliskan dalam blog ini....sebagai tanda penghargaan post ni khas untuk blog yang AWESOME!!!

haaa...yang belum singgah tu...pergi tengok blog tu sendiri...
yang masa review time GA tu, dengar dari orang...yang ini...dari perasaan sendiri...ewahhh...
 
p/s : remy, saya sentiasa baca blog yang penuh warna-warni kehidupan tu...

Baca ni jugak...
Review blog #1
Review blog #2
Review blog #3
Review blog #4

Review Blog #4 : Menulis Menconteng


Assalamualaikum semua....seperti yang dijanjikan BW-list saya akan review blog mereka...satu post, satu blog...jadi ni blog yang keempat -------> Menulis Menconteng

bagi saya blog yang simple but nice... ringkas dan padat post yang dituliskan...antara blogger yang rajin blog-walking, tapi kerana sebab tertentu beliau meminta maaf dalam post INI
mana header? haaa...tu...tak ada...betapa simple kan...

dari pemerhatian saya, perwatakan fendy (tuan punya blog) sama macam mana yang digambarkan pada blognya..jelas apa nak diperkatakan...tahu mana fokus dari segi tajuk post, isi dia...
Beliau akan selagi boleh akan reply semua komen yang ada...

jadi review yang simple khas untuk fendy, saya akan terus jadi komenter kat blog Menulis Menconteng tu yang paling top!!! *semangat*
teruskan menulis...dan kebanyakkan post dari saya, berilhamkan blog ni jugak..
contohnya : Seseorang perlu cakapkan  Cipta dialog paling menarik  Tutorial : Letak Widget Top Commentator

-datang la serbu, serang dan meninggalkan jejak di blog ni-

Baca ni jugak,yea...

Review blog #1
Review Blog #2
Review blog #3

Blog Review #3 : Miz Ruha


Assalamualaikum kepada semua... review blog lagi.. kali ni Miz ruha punya turn...


saya mula kenal blog Miz ruha, bila join segmen Lesen beliau.. SINI
punya la excited dengar segmen ni, terus join...dan apa lagi time tu mula la kami berkenalan sambil singgah-menyinggah ke blog masing-masing...
baru-baru ni Miz Ruha dapat sponsor domain, uihhh tumpang happy la... rezeki dia... =)
kalau perasan kat sidebar blog Miz ruha ni ada cerpen pendek "Mak, Aku Mahu kahwin!" boleh la baca sekali...mungkin bagi idea ke...
haaa!!! awesome tak?? hehehe...singgah je blog ni...friendly empunya blog ni..rajin blog-walking jugak..opss ter-usha pulak...

kepada miz ruha, terima kasih sebab masih lagi setia datang blog saya yang serba banyak kekurangan sejak segmen Lesen tu... teruskan menulis, berkarya... chaiyok3!!!

Review blog #1

Review blog #2

Review Blog #2 : Jue Jayn


Assalamualaikum semua....untuk blog review yang kedua ini khas untuk blog Jue Jaynee...


saya bebesar hati untuk review kan blog ni...dan saya harap anda semua blog datang terjah, serbu, serang (in a good way) dan follow pada blog yang serbu ungu ni...ohh, ada purple-lover jugak kat sana? dari header kita boleh tahu detail mengenai tuan punya blog...

saya mula kenal blog ni pun daripada Segmen Miz Ruha | Lesen dengan cerita lesen dia...

kepada Jue...teruskan menulis dan semoga berjaya dalam dunia blog yang penuh ranjau berduri ni...rajin-rajin blog-walking kat sini taw...kikikkikikiii

Baca ni jugak,yea....
Review Blog #1

-Sokong Blogger Lain untuk dunia blog yang selamat-

Segmen : 8 things about me


Hye guys... I saw this segment 8 things...same like Miley Cyrus song '7 Things'...so, I decided to join in this segment...who knows I might use this list to make a song just like her...


the header for this segment look awesome, huh? click on the header to view Mr. Moustache's blog..
get ready to see my list..sincere from the bottom of my heart..before I forgot this segment is from 21/10/2012 until 01/11/2012

Eight things about me
  1. already in last semester in UiTM Shah Alam for bachelor of Statistics.
  2. born in Kuala Lumpur, grow (childhood) in Kuantan and now live in Kuala Pilah..
  3. love yellow so much..
  4. the oldest from 5 of our siblings.
  5. sleppy-head especially in class..
  6. when eating time, I will one of the slowest to finish up..
  7. books are my thing.
  8. like to say sorry~~ a lot...
Seven hobbies?? (that's a lot)
  1. watch basketball game (NBA)
  2. Blogging!!!!
  3. read novels...teen novels..
  4. Listen to my MP3 Player 
  5. watch tv
  6. play around with my siblings
  7. twittering!!!
Six things that I hate
  1. smokers
  2. annoying people
  3. frogs
  4. frogs
  5. frogs
  6. and more frogs...
Five Songs That I Like
  1. ALL Back Street Boy's songs (love them since I was 6 years old)
  2. More Than Words
  3. err...this...more than 5 already...how?
 Four - Favourite film/drama/musical/series
  1. Running Man
  2. To The Beautiful You
  3. How I Met Your Mother
  4. A Series of Unfortunate Event (Movie)
Three favourite food (what?? just 3?? not enough)
  1. Spegetti
  2. Ikan keli (all sort of version)
  3. Laksa
Two wishes
  1. I have my own family (husband and kids)
  2. Go all around the world
One Quote

just do what you love best...

Review blog #1 : xXxCHAOSxXx


Hello everyone... I have an awesome weekend, so before that I decide to open to everyone BW-list here. This blog is one of lucky blog for me to review, hope you guys enjoy it..


http://chaosinnotime.blogspot.com/
what do I like blog? Whenever I look at this blog, it really looks like mine..ohh tecnically..
the anime thing, write in English...just she has something extra Miss Everything Must Perfect VS Mr Clumsy will come out soon originally by her.. some sort of like manga... 

I really hope I can see more on this blog... I try to keep up everything that update in this blog...simple message to the owner of this blog, go for it... love to write and don't give up on what you like....even this is about the cosplay, because I love it too...


"COME ON, and check out this cool blog!!!"


p/s : the cosplay thing that I just own is Naruto cosplay Accessories -Black Bandeau (Akatsuki) and one interesting fact is when I was in high school, I was called Kiba (spell Kee-ba)

Tamat BW-list!!!


Assalamualaikum semua...memandangkan ni quick update..dan tak berapa rajin nak typing speaking london ni...maka dengan rasminya tamat la BW-list.. pada mulanya, saya berniat untuk ada list link url blog banyak-banyak untuk di blog-walking nnt.. sepanjang hujung minggu tak ada ala2 busy gitu, jadi post tu kekal sepanjang sabtu dan ahad.. seperti dalam POST ni..

dan dikesempatan ini, memandangkan tidak la berapa ramai join yang mungkin faktor hujung minggu atau internet yang tak berapa nak laju...tapi saya tetap happy sebab ada jugak respond... jadi saya bebesar hati nak promote blog yang meninggalkan link blog mereka sebagai tanda penghargaan dari saya dan terus masuk dalam ruangan blog-list kat sidebar belah kanan tu..

tunggu taw siri kemunculan promote blog mereka...saya akan review blog mereka satu blog dalam satu entry... jadi tunggu kemunculan mereka...dan jangan lupa check it out yoooo!!

mood : excited (^_^)

Saturday, October 20, 2012

Anisa's BW-list are Now Open!!


hye guys... It's weekend and if it is publish, this mean it is an autopost..
If you like to join my bw-list (blog-walking list),
please leave your url link at comment down there..
No need to make any post or anything..

It is such an honour for me to put your precious blog in my bw-list..
I can blog-walking on my own without 
'stealing' other blogger bloglist..

I would like to say thank you for your
corporation and time to do so..
don't worry there will be no specific requirement to be in bloglist
example : not following my blog
because I won't mind.. I just want my own bw-list..
maybe I might get 100 blogs link, buahahahaha *evil laugh*

and yeah...the more the merrier..
so, where to check the bloglist later on?
It will be on top of the page of this blog..maybe on Monday..
and if let say, your blog is not on the list, just shoutbox to me
or leave any notes left behind,okay?

one more thing : this promotion only for this weekend..
saturday and sunday only.. specific dateline : sunday 2300 
 I'm happy to look forward for the feedback..
bye guys!! see you soon...can't wait to blog-walking at your blog..


owh hahhahaa...just joking...don't take it seriously

Enjoy your weekend!!

mood : take a break..away from blog..day-off



Friday, October 19, 2012

review product : Nescafe brown and creamy


Hai semua... selalunya orang akan review produk kecantikan,
pakaian dan sebagainya..
disebabkan dah suka Nescafe yang baru ni...
Nescafe brown and creamy, macam iklan ada Aflin Shauki tu


bagi pendapat saya, rasa Nescafe ni sedap yang just nice..
tak terlalu coffee dan manisnya pun okay..
sesuai nak minum sebelum pergi kerja, tengah borak dengan kawan-kawan ke..

dalam banyak-banyak Nescafe, 
this one dah curi perhatian saya..so why not u'olls try test jugak..
kepada coffee lover macam saya, you guys should grab this one..

Breaking Down My Favourite Blog : October


hye guys... It's Breaking Down My Favourite Blog for this month..
and the winner goes to

Aesya Zealous

click this header to go to this blog

what I like about this blog is the drawing..
a bit childish but that's the thing make this blog more special than the other..

I follow most of her post and after awhile I will laugh at it..
It remind me of my childhood memory with her cute drawing..
one of her recently post 'Kaulah Kawan Baik Aku!'
the way she make her story with drawings sure make me
want to read more and more..

That will be my review about this cool blog..
check her blog...and I'm proudly presenting OCTOBER blog
for Breaking Down My Favourite Blog..

to Aesya Zealous, keep on doing what you love best
because there is someone who definitely going to read your blog.
That person will be ME (^_^)
  p/s: I was this blog secret admire which now...not a secret anymore

Trending : One Direction insult



Hello everyone... Just now, I go to Yahoo! website for daily routine. Then I saw this trending "One Direction insult" 
ohh dear..what just happen.. you know I'm huge of them 1D , as soon I saw this trending...what's going on.. you can read more by viewing this news.

what do I think? They (1D) might slip their word or say it without any intention. I mean I don't know 1D personalities but they are in centre of attention for worldwide, they must particular about this thing..

For worst, it might be Valen Halen do say bad things so the 1D end up to say harsh words..Did I just look at 1D that way? *supporter* ...I mean hey, if there is a person say bad things to you; you might end up insult that person back,rite? I just hope 1D not really insult Valen Halen like the news was report it..

print screen the tweet

SEGMEN : UPKAN FOLLOWERS SECARA MENDADAK


Assalamualaikum kepada semua... pagi-pagi bukak blog tengok Kak Mia tag untuk segmen ni.. Saya bebesar hati untuk sertai sama.. okay, mula-mula kita tepek dulu banner yang kiut-miut ni..


ramai jugak yang join segmen ni...pada mulanya saya cuma wish selamat bersegmen je.. haa?? tarikh tutupnya 20/10 ?? fuhh nasib sempat..

nak print screen dulu follower yang ada



Boleh la...dengan seramai ini..hidup jugak Anisa's Corner ni..
terima kasih semua..

saya ingin tag...owh lebih manis lagi...
saya ingin mempelawa KHY dan xXxCHAOSxXx
boleh kan? nak tolong blogger ni lagi up kan follower mereka..
sebab blog mereka awesome...unique in their own way..

kepada Aida, salam perkenalan dari saya..
saya akan datang singgah blog awak dari masa ke semasa..
diharapkan selepas dari segmen kita akan bertegur sapa..dan
kunjung mengunjung.. hehehe dah rasa blog ni macam rumah pulak..

HAPPY SEGMENT EVERYONE!!

Ibu Maira's Dairy : Mainannya dimana-mana

Hi semua. Cerita kali ni Nisa nak cerita pasal mainan Maira yang ada dimana-mana je. Depan TV, bilik tidur, bilik mandi pun kadang-kadang a...

Cerita Panas Blog Minggu Ini