Saturday, September 29, 2012

My Post was just too short??


hye guys...how are you?? hope you guys do just fine..
me?? hahaha never feel better...what I mean is...when I'm on the road...
my driving much better now..(not related,but you just listen to it,okay?)

Is it true?? my post are short?
I mean...short like...you read it like maybe 15 seconds or something like that..

I don't know...maybe it is true...most of my post are short..
because I don't want people get boring to read it..
I'm more to straight forward...
or...should I long it a little bit more?

how about you guys? what should I do?
make it a bit longer than usual? or...
Is it my English post make you guys feel uncomfortable? what should I do?

SEGMEN E'RAZ FADLI : BLOG-WALKING jommm!!!


Assalamualaikum kepada semua...dan hye jugak...
penutup segmen bagi bulan September..


klik kat banner ni kalau nak join...
sebab lately tersangat rajin nak blog-walking...nk jogging malas..
join la ramai-ramai...semua dialu-alukan...

segmen ni sampai 1 Oktober 2012, jam 8.00 pagi...
ditunda ke 8 Oktober...boleh la siapa-siapa nak join lagi

kepada blog-walking sini...selamat datang...
singgah la mana-mana..baca post yang lama-lama ke..
andai kata nak follow,tiada paksaan...
saya lebih suka kalau anda rela hati follow saya...

"kenal maka tak cinta kan..."

Friday, September 28, 2012

That's Not My Name


Assalamualaikum kepada semua...dan hye...
post kali ni bukan nak suruh teka nama siapa2 pun...
nak cerita satu incident yang berlaku pada diri saya ni...kira-kira 9 tahun yang lalu..
tiap kali saya pulang dari sekolah akan dijemput sama ada dari bapak ataupun pak ngah saya...
 hari jumaat...belakang sekolah...
ada bas sekolah yang dipenuhi dengan budak-budak lelaki...
saya duduk diam-diam tunggu bapak jemput..bersama cousin..
tiba-tiba budak lelaki yang ramai tu..duduk menjerit tah nama siapa-siapa la..

"Siti!! Nur!! Aminah!!...."
macam-macam nama la keluar...rupanya mereka tengah menjerit ke arah kami..
konon-konon ada diantara kami akan toleh...
hahaha...tu yang terasa sesuai pulak lagu ni kat diaorang..


lagu That's Not My Name by the Ting Tings
tak pernah tgk video klip macam mana...streaming tak berapa elok kan...
agak2 video tak okay,habaq cheq na...tapi nak suh fokus part chorus je..

repeat benda sama je.."That's Not My Name"

haaa...berbalik pada cerita...tiba-tiba ada sorang teka betul la...
"ANISA!!!" aisehhh...how come...macam mana tahu ni...buat tak tahu je la...
rupenya...rupenya korang nak tahu macam mana dia tahu..
owh by the way, saya tak ada kawan laki time sekolah kat Kuala Pilah ni...none!!
dia tahu...sebab saya pakai name tag gedabak besar..
cepat-cepat tutup name tag...
saya ni skema sikit....kalau macam mana bersiap pergi sekolah,balik pun macam tu jugak la..
name tag salah satu nya...

#3 patut ke tak: kes curi seat wayang??


Assalamualaikum kepada semua...hye2 jugak...
benda ni berlaku weekend yang lepas..pergi hangout dengan kawan-kawan kat Setia Alam Mall..
nak pergi tengok cerita Resident Evil..
disebabkan lambat masuk...tiba-tiba tengok seat kami ada orang duduk..
puas la check banyak kali...kot-kot la salah pandang...
juling mata nak tengok...wayang dah gelap time tu...
antara kami, masing-masing tolak suruh tanya...
dari pak cik google

akhirnya, saya sendiri pergi tanya...
dan...memang yea...mereka yang salah...pelik jugak la...diaorang ni beli tiket ke tak...
memang spot kami untuk tengah-tengah, dan tak berapa nak perlu dongak sangat..
kata orang kampung saya, "just nice la.."

setelah saya confirmkan...mereka beransur pergi seat paling depan...tempat yang tak ada orang...
bertambah hairan la saya...tapi sedap sebab cerita dah start..peduli la...janji seat dah dapat..
hati senang, on aje tengok cerita...
tak sangka ada jugak ea macam ni...sebab first time terkena...tu nak share kat post kali ni...
ada yang pernah terkena jugak ke? apa korang buat?
patut ke tindakan saya tu?

ayat best member...


Assalamualaikum kepada semua...memandangkan ayat-ayat yang dikeluarkan tak ada copyright..
jadi...saya mengambil keputusan meng-copyright kan di sini...

ayat ni datang dari cousin (akak sedare to be exact)
disebabkan kemalasan saya untuk menggunakan signal kereta..
kena la setepek ayat ni...

"signal tu beli sekali dengan kereta...bukan beli asing-asing..
guna je la signal tu..."

alahaiii...disebabkan betul ayat tu...mengiya kan aje la...haaa!! lepas ni guna je ayat ni..
kepada yang malas nak guna signal tu...rajin-rajin la guna ea...

tunggu la kemunculan ayat seterusnya...
hehehe...kalau ada...korang nak buat untuk jadi post korang pun boleh...
(^_^)
dari en.google

Thursday, September 27, 2012

sejak ber'mastautin' di Putrajaya...


Assalamualaikum semua... dah 3 minggu dah saya duduk kat Putrajaya ni...start internship lagi.. dah bermastautin kat sini, lain sikit suasananya bila kat Shah Alam dulu... kena keluar seawal 7.15pagi ke tempat kerja...walaupun push card punch card kena before 8.00 pagi...yang pastinya nak mencari parking bukan la senang...
bila double-park, pandai-pandai la letak nombor telefon kat dashboard kereta tu...

haaaa...dah duduk Putrajaya ni...uishhh slow-slow belajar pasal jalan kat sini...jalan shortcut....kalau jalan ni,pintas ke mana....jalan yang jam waktu sekian-sekian...dah boleh masuk la input tu...nak balik K.Pilah....saya boleh ikut sama ada exit Bangi atau Kajang....dua2 jalan saya dah cuba....

dulu...time tak bermastautin lagi kat sini...beria-ria nak datang sini....sekarang...nak keluar rumah pun...alahai...kena pikir banyak kali la...kat Putrajaya jugak, semua tempat boleh jogging...tak sama kalau kat Shah Alam...bila Taman Tasik tu penuh, terus cancel niat nak jogging....padahal boleh je jogging satu round UiTM tu...

the best thing tempat yang saya duduk sekarang ni....saya tak perlu guna alarm nak bangun subuh...sebab memang jelas boleh dengar azan... tu yang paling nikmat la... yang belum buat lagi....cari tempat makan best kat sini yang boleh recommend kat kawan-kawan....takat Alamanda...aiseh...mesti ada yang dah selalu pergi...

"memang semua nama Anisa macam ni ek..."


Assalamualaikum semua... macam panjang pulak tajuk post kali ni...hahhaa... satu hari pergi main badminton dengan office-mate...macam-macam gelagat keluar dalam diri ni...gaya macam tak pernah main pun ada, gaya macam tadika atau orang panggil kanak-kanak ribena pun ada...tiba-tiba keluar la statement,

"memang semua nama Anisa macam ni ek..."

saya hanya mampu senyum aje la...katanya...kebetulan sahabat baik dia yang bernama Anisa juga,perangainya seakan-akan seperti saya...begini la reaksi saya sepanjang diceritakan..

aiseh....kepada semua Anisa sekalian...maaf la ek...dah burukkan nama kita...hehhee...but it wasn't so bad,rite??
maybe I should see it different way...mungkin dia nak puji tu....tapi..biasa la...perempuan ni...orang dah puji, tak tahu nak respond apa...hehehe... andai kata ada 7 yang nama Anisa....perangai seakan-akan macam saya...mungkin boleh buat kesimpulan tu....hahaha...dah macam tajuk research pulak...

5 Most Read Post of All Time


hye everyone..
this is list of 5 post most read of all time at my blog...



the story about real-life story of 6 Jahanam and not based on P.Ramlee's version..


first post about ayat best lect...this is about punctuality...


all the 5 blog that I must visit... the segmen was organised by En.Ben 


really love this flashback moment..that make my friend go crazy about it...


my first ever segmen.... so surprise that a lot of them participate it...

Segmen : Tangkap Follower Sebanyak Mungkin


Assalamualaikum kepada semua...dan hye...
saya telah dijemput oleh Zamani84 aiseh terharu pun ada...sebenarnya, memang nak join segmen ni..
tapi tah kenapa meragam pulak bila nak buat new post...

kiut miut banner ni... 1D pulak tu... comel2
kepada blogger sekalian...yang nak menangkap follower korang boleh join segmen ni..
tak perlu menangkap sama ada dengan cara memancing, membomoh (ish tak baik,berdosa taw)
mahupun tangkap macam game polis and theif tu...dengan hanya join segmen ni..insya-Allah...ada yang rasa terpaut dihati, lalu.....klik butang follow kat tepi tu...
okay cukup dengan merapu...tarikh tutup segmen ni 30 september, 11 malam

saya nak tag atau lebih sopan....saya nak mempelawa 


ni nak tolong korang berdua lagi banyak die hard fan ma...hehehe..mau tak??

owh lupa nak mention...sekarang follower ada... 240
nak tangkap follower seramai ni pun, uishhh macam-macam cara la...
cara naruto, dragon ball Z, pokemon yang saya gunakan...hehehe

Wednesday, September 26, 2012

#38 WW :s-i-c-k

picture take from here
'batuk' all day...hurt badly..

ayat best lect 5.0


Assalamualaikum semua dan hye...
rasa nak teruskan dengan ayat best lect sepanjang saya jadi student...
ayatnya mungkin tak sama 100% tapi maknanya tak lari...insya-Allah...

masa dalam kelas QC (Quality Control), Prof Ishak tekun memberi contoh berkaitan quality control...
dan...saya lewat hadir ke kelas waktu itu...atas sebab apa, saya tak ingat...
dengan keadaan kalut, saya masuk ke kelas...tak pasal-pasal...
dia keluarkan ayat ni...

"contohnya...kalau kita nak jadi pelajar yang berkualiti...
hadir ke kelas patut lebih punctual...bayangkan ramai yang lewat, macam mana kita nak quality 
control kan masalah ini..."

oo..oo...aiseh...tajam betul ayat tu...tertusuk di kalbu...
bukan selalu saya lambat ke kelas...boleh dibilang dengan jari taw...
tak hadir ke kelas...tak langsung...melainkan tak update kelas jadi cancel atau tak...
biasa la...dah subjek QC, pesanan pun guna term-term QC la...

tobat dah lepas tu nak lewat ke kelas prof Ishak...
tu je...I will like to dedicate this entry to him...akhirnya dia tamatkan kontrak nak terus jadi pensyarah..
walaupun paper ni tak berapa perform, tapi saya suka subjek ni...

Minggu akhir Nada Cinta




 
Assalamualaikum semua…dan hye…akhirnya cerita Nada Cinta di saluran Astro Ria 104 dah sampai ke minggu akhir…. Saya punya la layan cerita ni dari September tahun   lepas… sampai la setahun nak tunggu cerita ni habis…mana tak nye episode sampai 260…



Dari satu masalah datang satu masalah….walaupun miss 2 bulan punye episode, still dapat paham lagi cerita…. Sekarang semua dah tahu Ricky kena penjara lima tahun yang lalu dan dituduh terrorist… macam-macam plot cerita… Martin dengan Vanna masih dengan dendam nak jatuhkan kawan-kawan Ricky dan Nada…

Walaupun macam boleh predict jalan cerita tapi tak tahu nape masih setia nak tengok…sebab Randy Pangalila?? Macam tak je….dengan shooting semua nak dekat muka, kadang-kadang ada jugak rasa tak paham kenapa scene tempat yang sama Nampak macam shooting banyak tempat…masih lagi nak tengok….ni namanya dari mula lagi dah pergi layan cerita…ni la padahnya…

Ada tak yang sama macam saya?? Start 1 Oktober  mula la cerita indon baru kat Astro Ria…tak silap ceritanya Benci Jadi Cinta…Nia Ramadhani heroinenye (tu je yang tahu)…tak berani nak cakap saya tak akan layan cerita ni sebab nanti nak jugak tahu endingnya… nanti last-last terjerat dengan janji tu #urgh

Tuesday, September 25, 2012

Kad Diskaun Siswa 1Malaysia (KADS1M)


Assalamualaikum kepada semua...ni nak share pasal KADS1M ni...

Kad Diskaun Siswa 1Malaysia (KADS1M) diwujudkan oleh Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) dengan objektif untuk membantu mengurangkan kos sara hidup pelajar-pelajar Institusi Pengajian Tinggi (IPT) awam dan swasta seluruh negara.
KADS1M diberi secara percuma kepada pelajar-pelajar IPT yang menepati kriteria-kriteria berikut:
  • Mengikuti pengajian jangka panjang yang tempoh masanya 1 tahun dan ke atas (sijil, diploma, ijazah dan ke atas);
  • Pengajian sepenuh masa; dan
  • Warganegara Malaysia.
Diskaun yang ditawarkan oleh syarikat-syarikat yang mengambil bahagian adalah bagi pembelian barangan dan perkhidmatan terpilih dan tertakluk kepada kadar, terma serta syarat yang ditetapkan oleh syarikat masing-masing.
SUMBER: KADS1M

p/s: saya tak berpeluang nak guna...hehehe...pape pun jangan disalahguna ea kawan-kawan...

Monday, September 24, 2012

reaksi blogger dengan new interface


Assalamualaikum semua....dan hye... entry bertubi-tubi dari saya hari ni...saya perasaan hampir semua blogger jadi tak keruan...contoh entry Sabar lah ye, Wahai Bloggers dari Lyssa

lain pulak dari saya...sebab saya dah memang sejak mula ada new interface blogger ni saya dah guna.... bagi pendapat saya, saya lebih suka begini.... memang yang old interface much more friendly tapi yang new lebih clear dari segi berapa kunjungan, traffic datang dari mana..

dan sekarang dah link kepada google+ (contohnya Anisa's Corner Google+ )
senang nak buat interaction dengan follower dari google+ especially yang silent reader... bila reaksi mereka suruh tukar balik interface, tak tahu saya nak response apa....sebab saya sebalik dengan reaksi tu...

tu sahaja dari saya...lama-lama nanti dah biasa la tu...sama kes macam timeline facebook kan...

jadi diri sendiri


Assalamualaikum semua...dan hye...kali ni nak share something... saya ni bukan la blogger yang aktif...tapi minat untuk menulis...nasihat saya kepada ada yang berkeinginan nak berkecimpung dunia blog ni...

jadi la diri anda sendiri...

kalau anda jenis suka bergambar, terus kan... anda suka jalan-jalan cari makan,boleh buat review tempat-tempat best yang boleh orang pergi...kasi tahu price sekali yea...nak lagi mantap,cara nak pergi....
kalau kaki wayang...cerita kan apa yang korang tengok...
lepas baca People Want the Real You  pandangan kita terhadap persekitaran pun penting...entry yang kita tulis tu melambangkan peribadi kita sendiri... self confidence, brave tu semua ada bila kita menulis entry... tak semua orang berani untuk luahkan apa yang dia fikir, dia rasa dan sebagainya...

keep on writing people...create good thing around you...there is someone out there would love to hear your thought...it could be me,you know... (^_^)

tutorial pakai samping


Assalamualaikum semua....kali ni nak share tutorial pakai samping yang tepi ikat bunga.... semalam sedare nak kenduri kawen,aiseh....tak da sape yang terer buat....sian pengantin nak bersiap...lastly, cari tutorial nak pakai samping....




haaa pengantin lelaki...kalau tak ada mak andam nanti,boleh buat sendiri...tengok tutorial ni...saya pun kena belajar...nanti adik-adik saya kang mencari jugak saya nanti...hehehe...so,saya tak boleh nak kelas kan tutorial ni just for guys...

Friday, September 21, 2012

4 Photograph-er & their blog


hye guys...today I am still in the mood to promote blogs that I follow....this time around they share one thing  in common...which is....love to take beautiful pictures...that's why we call them...photograph-er (pronounce as photographer with slang) here goes...without any particular order..

1. Blog Eazy Izzuddin

one thing for sure that this guy have one in common with me....LOVE YELLOW so much...never bored to watch his pictures especially with his friends..

2.Firdaus Zulkifli Photography Blog

this is my schoolmate when I was studied in SAMURA... Most of his pictures are taken when he is with his friends in Japan...plus...the scenery was just nice to watch....It makes me feel that I want to be there...

3. Khairul Azkar

He is also my schoolmate in SAMURA...he is professional photographer...you guys can check his blog to see his piece...and creativity...maybe some of you know him..

4.Photography is my Passion

this blog seems to be one of my favourite blog about photographing.... I always speechless when I saw his pictures....so, go check it out....and you will understand what I was saying...


make sure you guys see it by yourself.... this is part of the sharing what I like to see....and try to be amazed with it....


review buku: Sejak Bila Kami Berkawan?


Assalamualaikum semua... hari ni nak kongsi review pasal buku yang saya baru habis baca semalam...


buku ditulis oleh Aini Naufail...Rayyan dan Naznin asyik bergaduh..dua-dua keras kepala...ada jugak dicerita macam mana mereka berdua bergaduh... riuh satu sekolah...bila disebut Naznin, orang mesti kait kan dengan Rayyan. Diselit jugak pasal orang tua Rayyan dan Naznin....
bila saya baca...asyik gaduh je Rayyan dengan Naznin...orang cakap jangan benci orang tu,nanti boleh jadi orang yang paling kita sayang...hehehe

rating : 3 setengah bintang dari lima....okay la tu...
bahan bacaan yang ringan dan tak perlu memerah otak...tengah nak cari lagi buku apa nak dibaca...hehehe tunggu review yang seterusnya dari saya..

Thursday, September 20, 2012

Breaking Down My favourite Blog : September


hye guys... I'm in the mood on promoting my favourite blog -------> Hairy


you guys should follow this awesome blog... one thing for sure this blog have good achievement...let just say, "Liku-liku kehidupan" blog sure give huge impact on me to continue blogging... I always blog-walking here...the entry sure never fail to impress me...
and......not to forget, he always promote other blogger's blog....he's good on review blog...(example: Review Blog "Special" part 3)
hahaha okay enough with the good expression...go just check him out huh?? I'm happy to select this blog for this month selection....woooohooooo~~~

p/s: to hairy, keep it up on your writing... I always read your blog...and thanks for commenting me...


ayat best cikgu



Assalamualaikum semua...dulu entry yang paling dapat sambutan ayat best lect.....kali ni nak selit sikit ayat best cikgu....nak menunjukkan betapa ada beberapa ayat cikgu melekat di kepala ni haaa....

dulu time ngantuk kat kelas....perkara yang pertama cikgu R akan tanya...

"korang dah buang air besar tak pagi ni??"

aiseh....tak kan nak ngaku kot... semua orang 1001 persoalan la.....macam pelik je soalan tu...macam tak ada tapisan pulak soalan tu ek...

alasan cikgu R ialah "kalau orang tu ngantuk kat kelas....maknanya dia tak buang air besar pagi tu...kasi toksin dalam badan keluar sikit...toksin tu la buat korang mengantuk tu..."

sejak dah cikgu R cakap tu...semua classmate mesti guna alasan ni...kalau ada diantara kami yang tido dalam kelas....terbaik....setuju tak dengan ayat cikgu R ni??

siapa yang belum baca ni:

insya-Allah kalau entry dapat sambutan,akan ku tulis lagi..
peringatan: mungkin ayat-ayat ini...tidak la 100% serupa...tapi seakan-akan tanpa diubah maknanya...
sekian terima kasih

'gigit kasut'


Assalamualaikum semua...dan hye jugak.... pernah tak dengar istilah 'gigit kasut'?? saya dengarnya masa 2-3 tahun lepas....masa tu saya beli kasut baru....biasa la...kasut baru,bila 1st time pakai kita akan melecet....pernah kena kan??

tiba-tiba ada kawan cakap, "ni mesti ko tak "gigit" kasut tu kan??"
"kena ke gigit kasut tu??" saya balas dengan nada innocent....dalam pikiran, "tak akan la gigit kasut...nape nak kena gigit kasut??"

alasannya sebab 1st time pakai,tak biasa lagi....kalau 'gigit' kasut tu....tak ada la melecet...betul ke ni??

apa pendapat korang?? ni kes fakta atau auta semata-mata.....bagi cadangan jugak...kalau kaki melecet,mau buat apa....okay?

p/s: sejak dua menjak ni...rasa macam makin pendek entry kat blog ni......nanti saya akan usahakan panjang kan lagi....

Wednesday, September 19, 2012

teringin nak buat segmen,patut ke tak??


Assalamualaikum semua dan hye3.... saya ni ada simpan hasrat nak buat segmen...tapi saya perlukan kerjasama dari semua... duration?? kasi lama sikit la.... maybe sebulan... tapi mana yang dah buat tu, akan terus dilayan la... segmen apa nak buat?? ala-ala 'tempat nak selesaikan masalah'
owh...bukannya sampai nak kena belasah orang ke hape...tak...tak...

saya cerita secara ringkas la yea... korang ajukan apa-apa je masalah kat segmen tu...kalau saya boleh bagi cadangan, okay la kan....andai kata saya tak tahu nak jawab, saya terbuka siapa-siapa nak jawab...
bunyi macam senang je kan?? tak tahu lagi dapat tak nak buat.... rasanya okay tak?

dah selalu sangat orang promote blog....so,nak buat lain dari yang lain.... tengah memikirkan syarat-syarat jugak ni....andai kata risky, saya batalkan niat saya ni...nak tengok feedback dari semua


#37WW : Saya peminat liverpool??


Assalamualaikum semua....
sebenarnya boleh la minat liverpool tapi saya lebih pada arsenal...
dalam banyak-banyak jersi,liverpool paling banyak...
maybe sebab bapak kot...die hard fan liverpool dari dia muda lagi..

yang sering dipakai

 yang kelabu tu sebelum saya lahir ada dah...legend

Tuesday, September 18, 2012

bila salah bagi ucapan


Assalamualaikum semua...ni ada cerita yang sangat menggelikan hati ku ini...ahad yang lalu kan kenduri abang sedara saya masa hari Malaysia tu...biasa la fashion kawen sekarang nak semua family member, kawan-kawan bagi ucapan selamat pengantin baru...kitaorang pun tak terlepas buat jugak...

tiba la saat adik-beradik abang iz bagi ucapan....tahu apa yang salah dicakapnya??
"selamat pengantin baru abang iz... kitaorang nak adik taw lepas ni" (ayat bukan 100% sama)
what??? adik?? how come? habis terbahak-bahak semua gelak....adeiiii...cancel terus shooting tu.... ada jugak dikacaunya sebut cucu....hahahha....penat sangat kot time kenduri tu....
bukan adik yea...anak buah.... bahaya statement....anyway, hilang penat lepas gelak puas sebab ayat yang oppssss salah tu....hehehe....harapnya sepupu saya ni...tak fobia la pasni nak buat ucapan ek....sebab ramai lagi yang tak kawen lagi...tunggu turn je...

ada jugak ke tersasul buat ucapan cengini? cobaan2....ce citer sikit kalau ada....menarik kalau nak dengar ni...

Monday, September 17, 2012

lambat update: bila 3 kereta ferari lalu sebelah


Assalamualaikum semua...ini salah satu entry yang lambat saya nak citer...alang-alang dah ingat saya teruskan nya... minggu lepas...hari ahad sebelum saya nak lapor diri ke tempat internship saya...

highway yang sesak...jadi saya cool je la...kejar masa tu memang la...sebab lepas sampai putrajaya terus nak gi beraya... pastu satu ferari lalu...dan saya "wooooo...." dalam hati ni....nak je join sekali nak pecut...pastu bebeapa saat kemudian datang lagi satu..."vrrrroooommmmm"

aiseh..ni dah buat hati ku bertambah panas ni...dua ferari dah potong guwa ni...hati ku berbisik....baru nak mood cool down balik,beberapa saat lepas tu...."vrrrroooommmmm" yang lagi hebat....
yang ironiknya...dah la sama pattern...hahaha dah kata ferari kan...warna merah...
time tu nak hati panas tak menjadi pulak....sebab 1. jalan sesak 2. sedar kereta tu tak ada la sehebat ferari tu... dan 3.masih sayang nyawa lagi...hehehe...kalau teringin sangat nak race,maybe nak layan go-kart...ada sape-sape nak join race? hahaha...jangan risau ma.....ni race yang baik punye...


aktiviti hari ini ialah....


Assalamualaikum semua... semalam (16 September) kenduri abang sedare saya yang nikah time merdeka hari tu... kenduri belah laki la pulak hari ni...time hari Malaysia pulak tu... tugas semasa hari kejadian? jadi ketua door gift sebab saya yang paling besar diantara awek-awek kat rumah atok waktu tu... konco2 saya semua adik sedare yang berumur lingkungan seawal usia 2 tahun sampai la sebaya saya...perempuan aje la...biasa la kan...memang keje bagi door gift keje perempuan..

yang the boys?? semua jadi "majlis perbandaran" itu la title yang diberi oleh mummy saya kepada  mereka untuk mengemas pinggan mangkuk merangkap kebersihan seluruh kawasan kemah... masing-masing dengan tugas nya... alhamdulillah berjalan dengan lancar...senang ek...guna khidmat keluarga...hahaha...

time kenduri la jumpa sedara-mara...alang2 last day syawal kan... molek sangat la tu...
apa?? korang nak tengok gambar? insya-Allah la akan dikongsi dalam blog ni... cerita dulu je boleh kn??

jadi sekarang ni apa saya buat? update blog sambil 'bersihkan' laptop ni ha... kena organise sikit...ni bukan kes desktop bersepah la...buang mana yang tak patut...tak berat pun...cuma nyemak2...

itu la aktiviti saya...apa?? nak lagi? tu je event of the for my family..nanti ada lagi akan dikongsi lagi...tunggu~~ sabaq na...

Wednesday, September 12, 2012

quick update: niat nak bertanya...


Assalamualaikum semua... ni namanya quick entry...hahaha...okay mulanya macam ni...
niat nak betanya kat sorang akak ni...kan tengah internship ni...poyo~~~

tanya broadband apa yang laju kat putrajaya ni...sebab ingat nak ada la broadband,boleh la rajin nak update blog...yea la tu ek...tah tah lebih sibuk dengan twitternya...kekeke... jadi, tak pasal-pasal ada la dua,tiga orang dok sambung lagi citer pasal broadband dan masalah mereka...detail penceritaan mereka agak kabur sebab tak nak la amik port..... semuanya berpunca dari saya la....kekkeke...

tu la orang cakap, malu bertanya sesat jalan...ni dah terlebih tanya...cerita boleh linking pulak....hahahha...

masih dalam prosess nak membiasakan diri.. harap semuanya berjalan lancar...amin...

guna whatchuwant celcom

 Assalamualaikum semua... maaf lama tak update blog... ni nak cerita sikit...minggu lepas saya cuba guna pakej whatchuwant...alaaaa...yang celcom tu la... saya amik pakej 'sms and talk'... 400 sms dan 400 minit dalam 12 jam dengan hanya rm2... ada lagi pakejnya...

dengan kesempatan yang ada, saya message dengan kawan-kawan yang dah lama tak contact...alang-alang wish raya...still mood raya lagi kan... tapi ada jugak yang tak contact...maklum la dah lewat malam sangat...
nak buat tiap-tiap hari guna pakej ni...akan piki banyak kali la....kalau fone yang boleh surf internet...mesti lagi masyuk woooooooooo...kalau la dapat guna sebaik-baiknya....mesti lagi best...

cuba la korang,guna pakej whatchuwant...

curi kat google hehehe

Saturday, September 08, 2012

blog dah tukar header


Assalamualaikum semua dan hye2... kali ni nak buat entry pendek je pasal blog ni dah pun ditukar nama baru...yang dahulunya Anime girl kepada Anisa's Corner. Tak ada sebab tertentu untuk tukarkan nama...cuma nak nama Anisa ni orang tahu...jangan risau saya still lagi awek yang suka anime...hehehe...

header pun dah tukar...lebih simple


cuma guna photoscape sebagai tools... boleh dikatakan...header ni macam ciri-ciri empunya blog jugak... secara langsung dan tak langsung... harap dapat guna header ni dengan lebih lama... (^_^)

Thursday, September 06, 2012

Tak Cool Bro Bila...


Assalamualaikum kepada semua...sepanjang pemerhatian saya, ada yang aiseh...tak cool betul la orang-orang ni...antaranya ialah

1. potong line...tak kisah la tengah beratur panjang nak beli tiket ke, kereta yang berderet-deret kat jalan raya ke...tak cool la potong queue ni... yang paling boleh buat orang marah..kat double line selekoh pulak tu nak memotong...terutama kat bukit putus tu..sabar bro..sabar...

2. show off your cool gadgets...hahaha...serious tak cool...tapi...dah barang korang kan...layan...for boys yang nak impress girls dengan kereta...taktik menjadi so...kira suam-suam cool...

3. mocking your friends at social network...nak lagi brutal, depan public...itu super not COOL...cakap pasal kulit dia hitam ke contohnya...kalau kat fb atau tweet boleh la nak delete tapi dah public...wooo susah nak betulkan balik...

4. bila ada orang tanya soalan, korang pulak sama ada ignore kan je soalan tu buat-buat tak dengar ATAU asyik tak tahu je jawapan nya...itu pun tak cool... yang ignore soalan tu...apa pasal tak nak jawab? susah ke...kalau betul-betul tak tahu tak apa la.. tapi kes asyik tak tahu je ni...tak akan la semua korang tak tahu...tak nak kongsi apa yang korang tahu? konflik dalaman betul...

5. say bad words to other people atau orang kita panggilnya mencarut...yea...mencarut...so...tak cool la bro kalau korang ni mencarut je kerjanya...dengan sengaja atau tidak sengaja... tapi kalau dah tu habit...mula-mula cuba kurang kan...lama-lama korang automatik dengan sendirinya tak mencarut dah...memang tak cool pun...

semua perkara yang tak cool ini ada saya alaminya sendiri, ada yang menjadi saksi...
that's all from me.. in order to support keep the better environment with people...

Wednesday, September 05, 2012

Tuesday, September 04, 2012

Erti 18 Syawal bagi ku



Assalamualaikum semua... nak cerita sesuatu ni...masa 18 Syawal (22 tahun yang lalu) lahir la seorang puteri ni ke dunia pada pukul 11.35 malam.. Dia jadi puteri sulung dalam keluarganya..dan kini selepas 22 tahun kemudian...dia jarang mengingati 18 Syawal... yea...saya la puteri yang dimaksudkan... walaupun hari lahir itu hanya akan membuat kita rasa bertambah tua...dan saya berharap setiap kali saya sambut hari lahir, saya akan jadi lebih matang, bertanggungjawab, berdikari dan boleh melakukan apa sahaja...Lepas ni, saya akan sentiasa mengingati 18 Syawal..tanda kat kalender..

Ibu Maira's Dairy : Mainannya dimana-mana

Hi semua. Cerita kali ni Nisa nak cerita pasal mainan Maira yang ada dimana-mana je. Depan TV, bilik tidur, bilik mandi pun kadang-kadang a...

Cerita Panas Blog Minggu Ini