Monday, October 31, 2011

what I had learn...

Assalamualaikum to you all out there...
how's your weekend? my weekend?
what I do remember that every evening it will be raining all day long..
what?? (shock) today is monday larhhh... 
this entry,I want to say what I have learn..
make a prank or show your feeling that your are not satisfy
through TEXTING or FACEBOOKING,
totally are not the greatest thing to do..
seriously...it is just not the coolest thing to do
and IT WON'T SOLVE ANYTHING..
It just make it worse..

because the one who texting or the one who receive the message
might use different kind of tones..
I just want to say...what we want to tell the message might not reach 
from other person..
and we will end up with fighting, misunderstanding...
my advice is...
THINK MORE THAN TWICE WHEN YOU WANT TO TEXT
on anything...anything...
and this advice are specially credit for me too..
thanks..if I just make wrong statement,just let me know..
and...If you guys were in the same boat like mine (being in the situation),
just think of a solution...to make it better..
just don't kill a precious relationship with our stupid mistake..
or other solution, make use of emoticons,
don't feel lazy about it (^_^)
even what I want to write on my blog, I will go through...analyze,read all over again..
peace guys!! I am out of here..thanks for reading it..and not just read..don't make the same mistake like I do.. sayonara~~

Saturday, October 29, 2011

jawapan untuk 11 soalan

Assalamualaikum kepada semua..
baru-baru ni saya ditag oleh kawan saya, shima
dia belajar pergigian, maka...soalan dia semua berkenaan field dia..
bagus2...apply kn kat belajar tu se'maksimum' yg boleh.

1.korang ada berapa gigi dalam mulut korang sekarang?
sebenarnya tak pernah nak kira...tapi..aritu doktor gigi cakap,nisa ada banyak gigi susu lagi..

2. 3 kegunaan utama gigi pada kehidupan?
-makan(of course), bercakap(tanpa gigi susah nak sebut especially huruf s),senyum!!(tak de gigi,senyum ku kurang power..hehehe)

3.apa yang nisa tahu pasal plak gigi?
bukan benda yang baik la kalau ada plak gigi tu..

4.suka tak jumpa doktor gigi?
boleh la..takde la sampai fobia nak masuk.

5.kenapa suka/tak suka jumpa doktor gigi?
tak suka kalau dia start keluarkan mesin2 yang bising tu...
suka sebab...hehehe..tak le pikir lak

6.percaya/tak,kalau cabut gigi boleh effect mata?
ye ke?? baik jangan tipu...nisa ni lurus bendul..(percaya 60%,tak percaya 40%)

7.antara listerin dengan floss gigi,pilih yang mana 1?
emmm...listerin lagi senang...kalau floss gigi..makanan kat celah gigi macam ayam,tu ok la kalau nak guna..

8.senyum nampak gigi ke tak?
kadang2...kalau gelak dah ter'over' konfirm nmpk gigi..mmg xle nk buat apa la.
tapi selalu tak la..

9.nape buat macam tu??
saje.... nanti nampak gigi rabbit,segan la..(hahahahhaa...tak caya tulis ni)

10.nak bagi rawatan percuma?
tak yah tanya...of coz la nak!!! rezeki jgn ditolak...

11.kenapa nak?
senang la..xyah nak ngadap doktor yg tak kenal...sekali sekala nak jgk merasa member sendiri check gigi...
(perasaan yg pelik ttbe2)

thanks shima sebab tag..dan ini adalah jawapan jujur ku..
okay tak?? nasib 11 je..dh rasa mcm jawab kuiz pulak..

Thursday, October 27, 2011

#5 spontaneous thursday(spontan khamis?)


assalamualaikum..
diam itu tak bermaksud kita kalah...
diam itu jugak adalah lebih baik sebenarnya..

renung-renungkan...


-nak tunjuk je memang peminat anime-
~layan time cuti sem 4 bulan kat animax (07-Ghost)

Tuesday, October 25, 2011

"what a day...."

everything seems wrong...
what I do, what I say seems wrong..
just do what I know best.
Hope tomorrow will be even better..
Learn day by day to become a great person.
I do hope to be a good learner
especially about my life.
learn about trust, respect and be patient..
definitely not easy thing to do.. 
but I will do the best..

Monday, October 24, 2011

"bila kawan kita stress..."

Assalamualaikum kepada semua..dan hai2!!
entry kali ni...just nak jadi perihatin terhadap kawan kita..
"bila kawan kita stress.."
situasi di mana kawan kita ada assignment berlambak,
dgn kita sebagai roomate yang tak ada banyak keje
dan asyik berborak dgn kuatnya..
boleh pulak layan movie...ada pulak masalah peribadi..
mana la tak stress member kita kan?

apa korang buat kalau tetiba kawan korang 
bak kata orang kampung saya,"don't act like normal..."

solution paling senang..("wah wah wah senang ye ko cakap,jah!!" monolog dalaman)
biar kan dia..dia perlukan masa dan ruang..
dan kita ni sebagai kawan...
memahami situasi dia..kalau time kita stress, dia menambahkan stress kita..
kita sendiri cari alternative lain..

biasa la,tak semua orang akan memahami kita.
yea betul, kita cuba memahami orang tapi bila time kita orang tak memahami..
nak buat macam mana kn??

jadi...apa2 pun pandai la korang bawak diri pasal berkawan ni..
jangan gaduh2 ea.. tak baik.. kalau dah rasa kita ada buat salah,cepat2 mintak maaf..
tapi..ni ha..orang dah mintak maaf tu...jangan sombong sangat..
maafkan je kawan kita tu..(nada marah)
renung-renungkan..."terlajak perahu boleh diundur,bila dah salah kata...memang tak leh nak undur..
tapi..boleh paraphrase.."(ayat ku sendiri)
-kalau ada yang tak betul,sila la betulkan diriku ini,terima kasih-

Sunday, October 23, 2011

Segmen Kancil8349:Kartun Animasi Yang Paling Saya Suka

Assalamualaikum kepada semua reader..
hari ni tengah2 usha dashboard nampak la segmen dari Kancil 8349
kartun animasi yang PALING saya suka..
aduiii susah sikit la untuk kali ni nyer segmen..

nama kartun kegemaran: 
i) anime -naruto, one piece, maid-sama,K-ON
(urrgghhh banyak ni...)
ii) kalau kat Malaysia,saya suka BOBOI BOY..hehehe
kenapa minat?
overall,semua ada moral value sendiri..
contoh: Kesungguhan Naruto nak selamatkan Sasuke,
Luffy ada impian yang sangat JELAS. He just go for it..
 yang Boboi Boy tu, of course la kena support Malaysian Industry kan?

mula minat?? hehehe tak bape nak ingat la..
lama la jugak..

watak paling best??
NARUTO, LUFFY,SANJI, USUI (maid-sama),HIRASAWA YUI(k-on)
and of course BOBOI BOY..hehehe


tapi tuan empunye blog suh pilih jugak...
aduii..dilemma la...saya letak..
YANG PALING BEST,NO 1 di hati saya
K-ON!
tak pernah miss (sekali dua je miss)kat Animax..
apa lagi,kalau nak join segmen ni..tarikh tutup 26hb Oktober 2011 pukul 10 malam..

p/s: nampak sangat suka kartun..

pelik ke perangai saya ni?

Assalamualaikum kepada semua..
entry kali ni nak cakap pasal...perangai pelik saya (pada orang)

tah la saya ada satu habit,
saya akan cakap TERIMA KASIH pada mesin ATM..
pelik sangat ke?? hehhehehe..
bagi saya la kn...ckp terima kasih kat ATM tu sbb..
mesin tu la bagi kita duit..(ehh,of course la parents/ptptn/jpa tu yg bg duit)
tapi kalau tak ada mesin ATM..uisshhh..bayangkan kalau kita ada RM1 je dalam dompet..
apa nak makan? nak naik bas je la boleh..tu pun sehala je..
bayangkan..kalau tetiba tengah darurat tak ada duit..,mesin atm tu pun buat hal ke..
atau pun mesin tu out of cash ke..out of service..
uissshhh...naya kita..

memang itu habit saya yang saya sentiasa buat..
kalau sorg2 amik duit tu,boleh la cakap kuat2...
kalau depan public tu,hehehehe cover2 la sikit..

tak ada la weird la sangat kan?
(^_^) peace~~

p/s: bru balik dari jadi urusetia Anugerah Dekan..
penat la sikit..ok la nak study jepun..ada kuiz online nieh,,,

Saturday, October 22, 2011

"wah..wah...talian hayat depan2 ea.."

Assalamualaikum kepada semua..
entry kali ni nak citer pasal kuiz aritu..
bukan nak citer soalan apa yang keluar 
tapi..apa yang berlaku time kuiz tu..
ni kirenya kuiz mengejut jugak sebenarnya..

suasana: senyap+fokus
semua tengah baca soalan..
TIBA-TIBA...jeng jeng jeng(sound effect)
ada la handphone member berbunyi..tapi bagusnya dia tak jawap la kol tu.
lain pulak jadi,betul2 lepas yang sorang ni..
ada la fone lagi satu bunyi..
dan nak tahu...DIA PERGI JAWAB PANGGILAN TU..
dia cakap "HELLO??"
dgn suasana yg senyap tetiba ada la yg selamba je angkat fone..gelak la kitaorg..
lecturer balas macam ni.."eeh talian hayat depan2 saya nampaknya" (mcm tu la kot ayat beliau..maklum la time tu dok gelak je...hehehehe..)

tak nampak siapa yang buat,sebab duduk depan kan..
adeiii..time kuiz la semua fone nak bunyik..
peace out(^_^)
-autopost-

Friday, October 21, 2011

"untungla kalau ada org yg gentleman"

Assalamualaikum kepada semua...sorry la dah lama tak update apa2 kat blog ni..
dah bersawang dah rasanya..hihihi
entry kali ni tak ada niat apa2 pun..
tak semua yang macam ni,hanya segelintir je

situasi 1: bila nak beratur naik bas 
eeh..tak kan nak berebut jugak dengan girls bila nak naik bas..
isshh..kan lagi sweet bagi perempuan naik dulu..

situasi 2: dalam bas, sian budak perempuan tu bawak buku banyak..tak dapat tempat duduk..
jadi sebaik2nya yang budak laki yg dpt tmpt duduk tu,
kasi la yg bdk perempuan tu duduk...

situasi 3: tolong bukakkan pintu..
perghhh siyes gentleman la kalau ada yang tolong bukakkan pintu..

mesti ada yg akan ckp mcm ni, "alarh buat apa nak gentleman sangat dgn bdk pmpn ni"
"diaorg leh buat sndr.." (especially situasi 3)

entry ni hanya pendapat aje...tak nak tahu sudah..
mana la taw..dgn taktik ni..korang boleh jumpe teman hidup ke..ceceh..
probability tu ada je..(term statistic,hehhe sorry)
sekadar pekongsian,xde niat diskriminasi pun..

Wednesday, October 19, 2011

Sunday, October 16, 2011

aduiii..kena lagi...

Assalamualaikum kepada semua..
entry kali ni nak citer pasal yang antara fenomena kat facebook
"bahaya yakult..."
korang dah tengok?? adeiii... sakit jantung taw tak...
dah la 'terlalu' fokus dengan video tu...
dan macam biasa...posisi ku lebih dekat di skrin lappy..
lebih dekat daripada biasa..
yea la dengan tajuk macam tu,mesti la curious..
tapi siyes sebelum nak tengok tu,dah rasa lain macam pun...
"jangan tengok,jangan tengok..."
(sorry la saya ni jenis penakut sikit)
alarh...video ni seangkatan dengan pasal Lisa Surihani jatuh tu...
sape yang dah tengok,of course la paham...
aduiii nape la ada prank macam ni..
lemah jantung ku...menjerit kot..
dah la time tu tengah jadi urusetia..sambil jaga2 tu,layan la fb mmbr (sbb bukan lappy saya pun time tu)
sabaq je la time tu... tapi tu la tak serik2 lagi...

korang dah tengok dah??? pergi la...untung la sape yang tak ada perasaan tgk video tu..
memang la video tu bagi headline power2,curiosity tu tinggi sangat...hihihi

Saturday, October 15, 2011

tahniah follower ku yang ke-100

Assalamualaikum kepada semua...sama ada silent reader atau tak..
hari ini saya nak mengumumkan 
follower saya yang ke 100

ni blog dia : Rileks Sebentar


terkejut bila hari ni bukak blog..dah ada 100 follower..
ada kawan saya cakap saya main tipu tetiba je follower bertambah.
tu pun thanks kat segmen la..
so,saya nak ucapkan selamat la terjah blog saya yang tak seberapa sangat..
saya harap dapat jadi blogger yang tegar (mood: determintion)
terima kasih semua!!!

review : Mei-chan no shitsuji

Hai korang, sihat?? hehehe..
entry kali ni nak buat review citer pasal citer 
"Mei-chan no shitsuji" (Mei-chan's Butler)
rate citer ni 4 out of 5
Genre: romantik, komedi
sangat best.. ada moral value..contohnya dari #3 spontaneous thursday
 

Shinonome Mei asalnya hidup miskin dan bahagia bersama ibubapa nya.
selepas ibubapa yang accident(pass away), butlernya Rihito Shibata mencarinya
dan dipaksa untuk meneruskan persekolahan di  St. Lucia Girls' Academy..
dekat St. Lucia Girls' Academy,dimana semua orang ada butler masing-masing..
serious best...sangat2 best.. (of course la minat Rihito-sama..hehehe)
adaptasi dari manga.. semua sekali ada 10 episod.
credit to: Ardlina (sebab perkenalkan citer ni,thanks)
p/s: berguna jugak belajar jepun hik hik...

Friday, October 14, 2011

SEGMEN:::JOM HARGAI SAHABAT

Assalamualaikum kepada kawan2 ku..heheheehe
saya telah dijemput oleh kawan blogger saya,istana biru.
idea yang sgt menarik..nak hargai kawan ni susah nak luahkan,tunjuk dgn kata2..
ada juga cara dgn pengorbanan masa,tenaga dan duit(bab2 enjoy or makan)
tetiba je nak feeling ek..


sejujurnya saya tak reti nak luahkan pasal2 penghargaan kepada kawan2..(yea la tu (gaya mata pandang atas,tangan letak dibahu)) jadi saya cuba sedaya upaya saya untuk melakukannya (mood : determination) 
tunjuk gambar pun boleh la ek??

hang out dinner dgn diaorg..ramai lagi sebenarnya...

 kawan saya ni pun blogger jugak, nukilan izumi. usha la,best blog dia ni...selalu jenguk2 dia..
ni gambar 'curi2' dari diaorg..ni pun rapat jugak... jenis yang gila2..

background giler striking...btw,menyerlah kekawan saya semua ni...hehehe...best!!!(soe korang curik2 gambar tanpa izin...)


roomate masa semester 1...tapi sangat rapat...sampai la sekarang.. atlet dia ni... semangat sangat2 kuat.. pernah jaga saya masa saya sakit..

 ramai lagi sebenarnya... tapi kalau just one entry..memang tak cukup la...maaf ea..

UCAPAN: terima kasih kepada semua yang jadi kawan saya.. layan kerenah saya yang macam budak-budak ni.. maaf kalau ada buat terasa hati atau menyusahkan korang.. harap takde korang simpan lagi apa2 yang buruk2 pasal saya..(kalau ada..) love you all..

maaf lambat post entry ni.. nasib baik paling lambat 22hb...fuhh..still sempat.. ni pun tah nape la dgn post ni..
buat hal.. (dah rasa banyak sangat maaf..) (^_^)                                                                               
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                

Thursday, October 13, 2011

#4 spontaneous thursday



really like this...hehehe that's why I retweet it..

#3 spontaneous thursday


"You would surely wonder what you should do,
and the time would come to make decision.
When you do make a choice,
you must come to the resolution that sometimes you gain
and sometimes you lose.
What is the most important thing to you?"

Sunday, October 09, 2011

promote food delivery : Dok Resources Dokr

Assalamualaikum kepada semua sama ada silent reader ataupun yg reader yang tegar..
-intro yang baik punyer hahahahahaha<try hard>-
entry kali ni nak promote food delivery yang saya selalu pesan..
memandangkan kelas banyak habis petang dan ada yang malam..
klik kat SINI laju2 utk tgk jadual saya sem ni..
plus kalau petang2 ada meeting,so dengan Dok Resources Dokr la
saya tak payah bersusah payah nak ke Dataran Cendekia (DC) utk beli makanan..
mana tahu? dari roomate saya..

ini antara menunya..
Nasi Ambeng Special [ayam black paper RM 7.00 ] Ambeng special ikan keli cili padi RM 7.00 ] Ambeng biasa ayam rempah RM 5.50.percuma sirap pandan semua set d atas.. mesti try ni..

antara kegemaran saya
mee/kuetiow/bihun goreng mamak RM 4.00
 ada lagi menunye...dalam 25 menu...kang entry ni penuh dengan gambar makanan je nanti..
untuk detail pergi kat facebook taip Dok Resources Dokr
untuk tempahan 017-6744447
D ORANG KAMPUNG SEK 2 SHAH ALAM
10.00 a.m - 11.00p.m
p/s: food delivery+restoran+katering...dah promote kat budak kelas (testimoni,perlu ke??)
kepada member UiTM Shah Alam dan yang dekat2 kat area sini..
(UNICEL, MMU) meh la try ni..

#1 future: rollerphone

assalamualaikum and hye!! everyone..
last night, my friend and I were searched on future technology.
and...we found out about ROLLERPHONE- Concept Braclet Phone
is it awesome?? I do like it.
If this technology already in the market, I will hesitate to buy and try it.
with ergonomic design and transparent watch..this hi-tech invention will not disappoint us.  
you can watch videos, chat online, play games, read book and even listen to the music.




Actually I am now looking for a good research on my Entrepreneur subject 
about just on anything about technology that we all so curious to know.
We (my team) still searching about it. Even though we have Mobile Operating System as our topic,
but we might need a back up plan,just in case.

p/s: sorry if there just tooooo many gramatical error on my writing.. still working on it..to be better..

Saturday, October 08, 2011

promote event: Fiesta Muda Mudi UiTM 2011

Assalamualaikum kepada semua...
semoga sihat2 selalu pada weekend yang agak...emm..petang tadi kilat+petir semua sambar menyambar..
seram,seram,seram... kuasa Allah.. subhanaAllah..
okay entry kali ni nak promote event UiTM


Majlis Perwakilan Pelajar UiTM Shah Alam dengan kerjasama Pusat Pemikiran & Kefahaman Islam UiTM (CITU), Persatuan Mahasiswa Hadhari (PMH), Kelab Tabung Haji (TaHa) & Gabungan Jawatankuasa Perwakilan Kerohanian Kolej akan mengadakan suatu program yang dikenali "Fiesta Muda Mudi UiTM 2011".Program ini akan diadakan pada 10-16 Oktober 2011 di UiTM Shah Alam. Program berbentuk pertandingan ini akan melibatkan peserta-peserta UiTM daripada seluruh Malaysia yang akan mewakili kampus masing-masing dalam pertandingan Tilawah Al-quran, Hafazan, Kuiz Sirah, Seni Khat, Pidato Islam dan juga Sirah Muzikal. Kepada seluruh warga UiTM khususnya... (copy paste dari details)

pengalaman sendiri tiru time exam...

Assalamualaikum kepada semua yang datang jenguk kat blog ni..
entry kali ni nak citer pasal facebook share dah 'berleluasa' dan diantaranya...
pasal kes tiru yg makin menjadi2,so ini la langkah 'darurat' (suke hati je buat term sendiri)
(gambar sumber dari facebook)

desperate giler ek..hahha..ada kawan saya cakap lagi senang nak meniru..selit nota kat penghadang tu..
dan saya respond  tak ke juling mata kalau nak meniru.. sanggup ke korang nak amik exam mcm ni?

pengalaman the first and the last time tiru exam,
time tu nak exam chemistry..kan ada pasal Electrochemical Series tu kn..
siyes lupe order utk ES tu,so buat la drastik solution..letak notes bawah meja.
betul2 nak hantar paper..pergh, kena serang dgn cikgu.
hamik ko..terbaik la..time tu nak cover mmg tak dapat la..dapat malu memang la ada. sampai kena ugut nak bagi markah kosong.. berpeluh2 nak balas serangan cikgu..
tobat tak nak buat lagi..fobia..so,tu adalah antara pengajaran terhebat pernah ku alami..
korang macam mana?? ada lagi power ke? nak share pun boleh pengalaman korang.
p/s: kalau kat wall fb saya penuh pasal share2..yg penting bermanfaat la..
untung laa~~ kalau korang dapat meniru tapi tak pernah kantoi (nada : humor sarcastic)

Thursday, October 06, 2011

jadual untuk sem ni...

Assalamualaikum kepada semua..
entry kali ni pasal jadual saya yang latest..
ni adalah realiti.. memang ni saya nyer jadual kelas..
so,kalau nmpk pagi2 post entry..jangan la terkejut ea..
ni adalah komen dari peminat saya di facebook
ada best dan tak best nyer jadual mcm ni..
tapi....dengan ini saya akan belajar untuk menghargai masa..insya-Allah..
p/s: ada tulis pasal nak ponteng kat atas ni...tapi...hahaha
xde mknenyer nak ponteng...(perasaan serba salah bila ada niat nak ponteng)
siap bapak saya komen tu...hahaha untung laa~~

#2 spontaneous thursday

 jangan berkira dengan orang (mahupun Allah) nanti bila mereka berkira dengan kita...kita akan menyesal tak sudah..
 
p/s: ayat sendiri..my copyright..yang atas ni
      betul tak ayat ni?? kalau salah...tolong betulkan yea..terima kasih..

dan sungguh, yang kemudian itu lebih baik bagimu daripada yang permulaan
 surah Ad-Duha ayat 4

Wednesday, October 05, 2011

Monday, October 03, 2011

Segmen 1 hari : tambah rakan blogger

Assalamualaikum kepada semua..
lambat buat entry nak join segmen ni, cik dila
thank you ajak...maaf la..baru nak buat..


jadi kalau ada sesape nak tambahkan kawan blogger,
meh la join...

nak kongsi antara cerita yang best kat blog ni..

mari la jenguk2 ea...

Sunday, October 02, 2011

baru je abis baca novel episod cinta

assalamualaikum kepada semua...
hari ni saya baru je abis layan novel Episod Cinta oleh Aira Aliff

gambar dari google

bukan senang taw saya nak melayan novel2 macam ni..
berjaya menghabiskan membaca novel ni selama 2 hari..
kepenatan sejak akhir2 ni..baca utnuk bed time story dan tengah tunggu ada kje 
masa jaga modul tadi.. gunakan masa penuhnya..
mood bila baca : hati berbunga2+sedih+pilu+semangat(tabah)
kadang2 rasa macam Aira Hanna dan Hareez Riffqal tu somebody yang saya kenal..
cerita cinta yang sangat sweet...penuh halangan,cabaran..
rating : 4 out of 5 (best!!)
tahu mengenai buku ini dari : majalah (tapi tak ingat kat mana,byk sgt baca majalah)
harga : RM 19.90
p/s: WAJIB LAYAN!!! (just my opinion)

Saturday, October 01, 2011

untuk renungan bersama


saya sangat suka ayat ni...
jadi prinsip dalam kehidupan saya..

boleh share.. kalau mahu..

Patut ke tak: "Ko ingat aku ni apa?" part 1

assalamualaikum kepada semua..
entry kali ni...tak de la berat sangat..
tajuk je macam tu,tapi ni la kisah benar.
pernah tak kawan korang macam layan korang ni P.A dia?
kejadian berlaku dalam dorm..
member ni bertubi2 bagi arahan (tanpa dia sedari)
kena text message, tengok kan schedule dia..
siyes time tu macam tah la..layan kn aje la..
tetiba saya cakap macam ni..
"apa ko ingat aku ni P.A engkau??" (nada spontan)

ada la rasa macam ni time tu...wahaha..
time tu macam blur2 lagi..kecoh satu bilik..
pergh nisa tak pernah2 cakap mcm tu..direct kan? at the same time blur2..
member tu pun tersedar yang dia layan saya mcm tu secara tak sengaja..
yang kelakarnya,saya ni dok layan je kerenah member ni 
dengan rela hati..
kecoh satu bilik bukan bergaduh ke hape...tapi dok gelak..
so sekarang ni jadi trademark pulak..
kalau kawan yang dah rapat tak pe nak buat mcm ni..yg dah taw perangai..
tapi..kalau yang baru kenal ke hape ke..jangan la buat..
tak pasal2 perang dunia pulak nanti..

Top 5 : Kenapa best online shopping?

Sekarang ini sudah tidak asing lagi untuk online shopping. Tak kira umur, jantina mahupun kawasan kita, semua orang boleh online shopping...