Sunday, May 22, 2011

tembam?

Owh My Gucchi,...rse macam dh berisi...
makin tembam,mana tak nye duduk umah,makan,tdo,makan,tdo
adushh guwa diet?? 
mmg yg akan marah dgn guwa ler..
"ko jgn nk ngada2 nk diet,kang tggl tulang je ko"
"ko igt diet tu bagus ke"
kalau aku x diet,orang bising2 "nisa..awat ko makin bahagia nie?"
siyes guwa xtaw nk jawab pe...gelak gediks je la guwa mampu<urghhh siyes xreti nk buat>
nak buat mcm ne...rse nk makan,makan je la
ais-krim,coklat,satay,nasi,ayam,kfc,mcd
lepas dh makan mule la.."ngantuk la.."

so,for now guwa makan je la ea pe2
kang kempunan lak guwa nnt...

Wednesday, May 11, 2011

kalau ada lelaki bwk handbag pmpn,,apa reaksi korg?

menarik topik ni kn..sebenarnya pernah jugak menjadi tanda tanye pada diri ni..
"tak segan ke lelaki tu,bawak handbag pmpn?"
"eleh nk tunjuk gentlemen je la tu kot"
"tah2 dia tu lelaki aww"(maaf ek xde pape niat pun)
ini la yang selalu jadi tanda tanye kn?? alarh tipu la kalau korg x terfikir..
tak kisah la korg nk pikir apa2 pun..tapi aku still ske jwpn bapak aku..
"kalau shopping orang pompuan ni mmg xingat dunia(mule2 aku xnk ngaku tp kdg2 agak la),
jadi dari nnt dia marah2 kita sbb x jaga beg,baik kita amik awal2 lagi..
kang pe2 hal kita (lelaki) jgk dipersalahkan"

ada jgk yg buat spekulasi yang macam2,jd yang penting niat la sebenarnyer..
ada yg nk tunjuk gentlemen, ada yg mmg ikhlas nk tolong,ada yang kne paksa..
so,kita yang melihat tu..tgk je..xyh nk dipikir2 sgt la..hahaha


masing-masing ada pendapat sendiri. cuma kurang2kn berfikiran negatif ek..
buat sakit kepala je kalau fikir negatif ni. 

ini pendapat dari kawan2.. mcm2 kn..haha jd korg ada akal leh pikir,apa yang elok.
utk ruangan ni pun,bkn la nk buat judgement cuma sekadar berkongsi..kalau nak berkongsi,xde masalah disini.
sekian..
~a.n.a~



Monday, May 09, 2011

At last...yeahh

akhirnya final exam pun dah abis da...
walaupun sem ni amik 4 paper je,boleh tahan la kepayahan,rintangan yang harus ku tempuhi
<cewahh ayat..bkn main lg>
overall paper ok la
boleh tak,nk cakap dgn rase berlagaknyer..."nape paper abis awal sgt"
<ish2 pe la cik anisa ni...dh abis awal pun bising2 lagi>
rasa nyer sem ni,agak la macam perintah berkurung..
study berjam2..so,tggu dan lihat la result nyer nnt..
cuti semester yg 4bulan ni..mmg dah ada byk aktiviti utk aku ok..
so,thanks to Seketeriat Mahasiswa Fakulti(SMF) FSKM sbb buat event byk2..
insya-Allah semuanyer berjalan dgn lancar..

Top 5 : Kenapa best online shopping?

Sekarang ini sudah tidak asing lagi untuk online shopping. Tak kira umur, jantina mahupun kawasan kita, semua orang boleh online shopping...